Home / Lifestyle  / Celebrities  / Αμάντα Tenfjord: Η ιατρική, η αγάπη της για τη μουσική και η Eurovision

Αμάντα Tenfjord: Η ιατρική, η αγάπη της για τη μουσική και η Eurovision

Αμάντα Tenfjord
Η Αμάντα Tenfjord ξεχώρισε στον φετινό ημιτελικό της Eurovision. Με το τραγούδι της, Die Together, κατάφερε να περάσει την Ελλάδα στον τελικό. Ποια είναι όμως η ταλαντούχα εκπρόσωπος μας;

Η Αμάντα Γεωργιάδη Tenfjord είναι τραγουδοποιός και τραγουδίστρια από την Ελλάδα και τη Νορβηγία. Έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό μετά την ανακοίνωση συμμετοχής της στην Eurovision 2022.

 

Τα πρώτα χρόνια 

Γεννημένη το 1997 στη Νορβηγία , η Αμάντα Tenjord έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής της στα Ιωάννινα. Μετά από τρία χρόνια, οι γονείς αποφάσισαν να μετακομίσουν στο Tennfjord της Νορβηγίας. Από αυτό το μικρό, παραλιακό χωριό των 900 κατοίκων αποτέλεσε έμπνευση για το καλλιτεχνικό όνομα της τραγουδίστριας.

 

 

Το 2015, η Αμάντα μετακόμισε στο Trondheim με σκοπό να σπουδάσει ιατρική στο πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας της Νορβηγίας. Ωστόσο, λίγα χρόνια μετά αποφάσισε να βάλει στην άκρη τις σπουδές της, για να αφοσιωθεί στη μεγάλη της αγάπη, τη μουσική.

Η καριέρα της στη μουσική 

Τα τραγούδια της έχουν ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, μέσω της πλατφόρμας του Spotify και του Apple music. Το πρώτο της άλμπουμ, με τίτλο First Impression, έλαβε αρκετά καλές κριτικές. Παράλληλα, το Then I Fell In Love, τραγούδι του δεύτερου άλμπουμ της, ήταν στα Top 10 Charts της Νορβηγίας για πάνω από 20 εβδομάδες.

 

 

Μάλιστα, ένα από τα τραγούδια της έχουν φιλοξενηθεί σε μία από τις πετυχημένης σειρές του Netflix. Το Troubled Water πλαισίωσε μία σκηνή στη σειρά Spinning Out. Όταν η υπεύθυνη για τη μουσική της σειράς άκουσε τα τραγούδια της Αμάντα Tenfjord στο Spotify, ξετρελάθηκε. Και όπως ήταν φυσικό, της ζήτησε να συμπεριλάβει ένα από αυτά στη σειρά.

 

Η συμμετοχή της στην Eurovision 

Το καλοκαίρι του 2021, της ζητήθηκε να στείλει τρία demo, ως μία από τις υποψηφιότητες για την ελληνική εκπροσώπηση στη Eurovision. Φυσικά, το τραγούδι που ξεχώρισε ήταν το Die Together. Μάλιστα, το Die Together ήταν και το αγαπημένο της Αμάντα. Ωστόσο, η ίδια έχει δηλώσει ότι δεν πίστευε ότι θα το επέλεγαν, καθώς τα υπόλοιπα δύο ήταν πιο ποπ. Όλα τα υπόλοιπα ανήκουν στην ιστορία.

 

 

 

Τη σκηνοθεσία της σκηνικής παρουσίας έχει αναλάβει ο βετεράνος -πλέον- Φωκάς Ευαγγελινός. Παράλληλα, το φόρεμα που φοράει στη σκηνή η Aμάντα έχει την υπογραφή της Σίλια Κριθαριώτη. Ο Γιάννης Μουρίκης επιμελήθηκε τον σχεδιασμό του σκηνικού, ενώ υπεύθυνοι για την εικόνα και τον φωτισμό είναι οι visual artists από την Ουκρανία.

 

Ας απολαύσουμε ξανά το τραγούδι της Αμάντα Tenfjord, πριν τον μεγάλο τελικό της Eurovison, το Σάββατο 14 Μαϊου.

 

 

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada