Home / Cozyhome  / Cozy Meets  / Αλέξανδρος Χριστοδούλου: “Στην Area Domus αναζητούμε διαρκώς το καινοτόμο”

Αλέξανδρος Χριστοδούλου: “Στην Area Domus αναζητούμε διαρκώς το καινοτόμο”

alexandros area domus
O Manager της Area Domus, Αλέξανδρος Χριστοδούλου, “ορκίζεται” στο τρίπτυχο Καινοτομία – Tεχνολογία – Σχεδιασμός, διαμορφώνοντας το μέλλον του design σε συνεργασία με κορυφαία διεθνή brands.

 

Ο Αλέξανδρος Χριστοδούλου έχει συνδέσει το όνομα της Area Domus με το καινοτόμο και υψηλής αισθητικής design στην Ελλάδα. Από το άνοιγμα του Kartell Flagstore στο opening του Sofa Company Flagstore κι από την αποκλειστική αντιπροσώπευση της homad στη Βόρεια Ελλάδα μέχρι τη δημιουργία ενός νέου ηλεκτρονικού καταστήματος, η εταιρεία δε σταματά τις κινήσεις ανάπτυξης. Σε απευθείας συνομιλία με τους σπουδαιότερους, διεθνούς φήμης σχεδιαστές, εστιάζει στην καινοτομία και προσφέρει τις λύσεις, για να δημιουργούμε ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους υψηλής αισθητικής.

 

area domus a

 

Τα high-end προϊόντα της Area Domus δε δίνουν ζωή μόνο σε ιδιωτικούς, αλλά και σε δημόσιους χώρους, όπως ξενοδοχεία, εστιατόρια, ιατρεία… Πού αποδίδετε αυτήν την εξέλιξη;

Οι πελάτες, πλέον, έχουν αναβαθμίσει τις επιλογές τους και πέρα από τα σπίτια τους. Επιλέγουν την Area Domus και τα ιδιαίτερα design προϊόντα της, γιατί θέλουν να αισθάνονται όμορφα στους ιδιωτικούς χώρους τους. Ωστόσο, πλέον υπάρχει η ανάγκη να αναβαθμίζεται η εικόνα ακόμα και στους εργασιακούς χώρους, όπως, για παράδειγμα, σε ένα γραφείο ιατρού. Ένα ωραίο lobby αναμονής είναι σαν μια επιπλέον παροχή του γιατρού στον ασθενή του.

Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τα ξενοδοχεία. Η Area Domus συνεργάζεται ως επί τω πλείστον με πεντάστερα hotels -λόγω και της τοποθέτησης των προϊόντων, που είναι high-end και medium high-end- δημιουργώντας μία ασφαλή πρόταση για ξενοδόχους, που θέλουν να συνθέσουν όλη την εικόνα του προϊόντος τους -ένα ιδιαίτερο lobby, ένα φιλόξενο δωμάτιο, έναν εξωτερικό χώρο ή ένα bar- σε επίπεδο αντάξιο των χρημάτων που ζητούν από τους επισκέπτες τους.

 

Job area domus

 

Και στην περίπτωση των εστιατορίων φαίνεται πως οι επαγγελματίες αναζητούν το καλύτερο για την εικόνα των χώρων τους.

 

marset dipping light

 

Η Area Domus πληροί αυτές τις προϋποθέσεις. Είμαστε μία “ανήσυχη” εταιρεία, που αναζητά διαρκώς το καινοτόμο, συμμετέχοντας σε όλες τις σημαντικές εκθέσεις design. Είμαστε σε απόλυτη επαφή με την Ιταλία, τη Δανία, τις Σκανδιναβικές χώρες, ακόμα και με την Αμερική και την Ιαπωνία, η οποία είναι ανερχόμενη δύναμη στο design.

 

Geena area domus

 

Η βιωσιμότητα είναι μια έννοια, που απασχολεί πολύ έντονα τον χώρο του design. Βλέπουμε την ανάπτυξη νέων υλικών και πρωτοποριακών τεχνολογιών παραγωγής, φιλικών προς το περιβάλλον. Εσείς, το περασμένο καλοκαίρι, παρουσιάσατε την eco friendly συλλογή της Kartell “Kartell loves the Planet”. Πιστεύετε πως αυτό είναι το μέλλον του σχεδιασμού;

Στόχος της Area Domus, μέχρι το 2030, είναι όλη η συλλογή της να έχει eco friendly χαρακτηριστικά. Στοχεύουμε τα προϊόντα να παράγονται από πλήρως ανακυκλωμένα υλικά, γιατί θέλουμε να αφήσουμε το λιγότερο δυνατό αποτύπωμα άνθρακα που μπορούμε. Αυτό είναι ένα προσωπικό όραμά μου, στο οποίο θα μπορέσει να ανταποκριθεί η Kartell και πολλές άλλες εταιρείες, που έχουμε κάτω από την “ομπρέλα” μας.

 

area domus b

 

Η βιωσιμότητα είναι αναμφισβήτητα ο No1 στόχος της παγκόσμιας design σκηνής, σε όλα τα προϊόντα. Το οφείλουμε στα παιδιά μας, που πρέπει να μεγαλώσουν σε έναν καλύτερο κόσμο. Όσον αφορά στις τεχνολογίες, η Kartell είναι η πρώτη εταιρεία παγκοσμίως, που παράγει βιοδιασπώμενα βιομηχανικά προϊόντα. Αυτό σημαίνει ότι ο άνθρωπος, που θα τα χρησιμοποιήσει και μετά από 40 ή 50 χρόνια θα τα πετάξει σε έναν κάδο σκουπιδιών, θα γνωρίζει ότι τα προϊόντα της Kartell θα διασπαστούν πλήρως. Η καινοτόμος και πατενταρισμένη τεχνολογία της Kartell επιτρέπει στα έπιπλά της να απορροφώνται από το έδαφος, κάτι που είναι ριζοσπαστικό στο βιομηχανικό design.

 

kartell area domus kartell outdoor

 

Κατά την προσωπική σας άποψη, ποιο είναι το απαραίτητο “συστατικό”, που πρέπει να διαθέτει ένα design object, για να ξεχωρίζει;

Για μένα είναι το τρίπτυχο καινοτομία, τεχνολογία και σχεδιασμός. Αν ένα προϊόν είναι κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί, παράγεται με κάποιον τρόπο που δεν έχουμε ξαναδεί και έχει ιδιαίτερο σχεδιασμό, τότε ξεχωρίζει.

 

kartell in casa turati

 

Η στενή σχέση σας με διεθνούς φήμης σχεδιαστές, όπως ο Philippe Starck και η Patricia Urquiola, είναι γνωστή στο κοινό. Προσωπικά, πώς νιώθετε που έχετε την ευκαιρία να αλληλεπιδράτε με τόσο εμβληματικούς designers;

Είναι μια πολύ ωραία κατάσταση αυτή που ζω, κάθε φορά που συναντώ τους σχεδιαστές. Έχω την ευκαιρία να συναντώ τους “μαέστρους του design” -όπως τους αποκαλούν οι Ιταλοί- και επί προσωπικού στα γραφεία των εταιρειών με τις οποίες συνεργάζομαι. Έχω συνομιλήσει με τον Piero Lissoni και για άλλα θέματα, πέραν του design, με τον Mario Bellini, που θεωρείται αυτήν τη στιγμή ένας από τους σημαντικότερους βιομηχανικούς σχεδιαστές, με τον Starck, μια ιδιαίτερη περσόνα, που όποτε συναντιόμαστε με φωνάζει “The Greek”… Γνωριζόμαστε πια και υπάρχει μια πολύ ωραία αύρα. Μου δίνει μεγάλη χαρά, γιατί αναγνωρίζουν ότι, για την Ελλάδα, είμαι ένας άνθρωπος μέσα στα πράγματα.

 

LUNAM

area 

Από το άνοιγμα του Kartell Flagstore στην Αθήνα το 2018, στο opening του Sofa Company Flagstore στη Θεσσαλονίκη το 2020, βλέπουμε ότι η Area Domus δεν επαναπαύεται στις δάφνες της. Eίναι ένα βήμα μπροστά από τις εξελίξεις στον χώρο του interior design. Τι άλλο να περιμένουμε από εσάς στο μέλλον;

Είναι πολύ πρόσφατες όλες αυτές οι εξελίξεις. Αυτό που προέχει για την Area Domus είναι να σταθεροποιηθεί σε αυτήν τη ρευστή κατάσταση. Γι’ αυτό δεν επαναπαυόμαστε. Κάνουμε μία συνεχόμενη επικαιροποίηση των προϊόντων και των τάσεων, συμμετέχοντας σε όλες τις σημαντικές εκθέσεις. Συνεργαζόμαστε με τα πιο μεγάλα εργοστάσια, που επενδύουν στην έρευνα και την ανάπτυξη των προϊόντων τους. Είμαστε σε συνεχή επαφή με κορυφαίες εταιρείες, όπως η Gubi και πολλές άλλες. Αυτήν τη στιγμή εστιάζουμε στην ηλεκτρονική μας παρουσία, με ένα σύγχρονο ηλεκτρονικό κατάστημα, το οποίο θα είναι σε θέση να εξυπηρετεί άψογα τους πελάτες μας, εντός και εκτός Ελλάδας, με τα πιο σύγχρονα μέσα. Αυτό, άλλωστε, είναι και το μέλλον και ο στόχος μας για το 2022-2023.

 

kartell flagship

sofa company by area domus

 

Area Domus

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:

Ανδριανουπόλεως 24, Καλαμαριά

Τ. 2310 280035 / 2310 428330

ΑΘΗΝΑ:

(Κατάστημα Kartell Flagstore)

Λ. Κηφισίας 180, Χαλάνδρι

Τ. 210 6834899

www.areadomus.gr

[email protected]

“I must be a mermaid, Rango. I have no fear of depths and a great fear of shallow living.” Anais Nin