Home / Beauty  / Ακμή: Συνήθειες που την ενισχύουν και τρόποι αντιμετώπισης

Ακμή: Συνήθειες που την ενισχύουν και τρόποι αντιμετώπισης

Η ακμή θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα δερματολογικά προβλήματα πολλών γυναικών. Δείτε ποιες συνήθειες μπορεί να την προκαλούν και πώς να την αντιμετωπίσετε.

 

Οι περισσότερες από εμάς έχουν αντιμετωπίσει ή αντιμετωπίζουν ακόμα ακμή. Θεωρείται ένα από τα πιο δύσκολα και “βασανιστικά” δερματολογικά προβλήματα. Τις περισσότερες φορές η εμφάνιση της οφείλεται στην εφηβεία και σε κληρονομικούς ή ορμονικούς παράγοντες. Μερικές από τις καθημερινές μας συνήθειες μπορούν να την “ενισχύσουν” και να δημιουργήσουν ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Πώς μπορούμε να τις αλλάξουμε και να αντιμετωπίσουμε την ακμή;

 

 

Η skin care ρουτίνα είναι το άλφα και το ωμέγα, αλλά πολλές φορές δεν είναι αρκετή. Πάντα να ξεβάφετε το πρόσωπό σας, να το καθαρίζετε και να το ενυδατώνετε. Να αποφεύγετε την απολέπιση και το scrub στο πρόσωπό σας, διότι θα φέρουν δυσάρεστα αποτελέσματα. Ωστόσο, αν παρουσιάζεται ακμή, οφείλετε να ακολουθείτε και κάποια extra tips. Δώστε προσοχή στις πετσέτες και τις μαξιλαροθήκες. Αυτές πρέπει να διατηρούνται καθαρές και να αλλάζονται συχνά, καθώς αποτελούν εστία μικροβίων. Αν σκεφτείτε πόσα πράγματα αγγίζετε καθημερινά με τα χέρια σας, θα καταλάβετε αμέσως, γιατί είναι τόσο σημαντικό να μην πιάνουμε με αυτά το πρόσωπό μας.

 

 

Το πώς είναι διαμορφωμένη η διατροφή σας, διαδραματίζει επίσης μεγάλο ρόλο. Καταναλώστε πολύ νερό και τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, αποφεύγοντας τη ζάχαρη και τα αναψυκτικά. Κλείνοντας, το πιο σημαντικό που πρέπει να κάνετε είναι να συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο. Ο γιατρός θα γνωρίζει καλύτερα τι θεραπεία χρειάζεστε και πώς να την αντιμετωπίσετε, χωρίς να ξεχνάτε τις παραπάνω συμβουλές.

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.