Home / Lifestyle  / Αγαπήσαμε τα Seaphoria και σίγουρα θα τα αγαπήσετε κι εσείς!

Αγαπήσαμε τα Seaphoria και σίγουρα θα τα αγαπήσετε κι εσείς!

seaphoria_cover

Σε μια πολύ όμορφη κουβέντα με την Ελένη, δημιουργό της Seaphoria, κατάλαβα για άλλη μια φορά πως για να δημιουργήσεις κάτι πρέπει να συμβαίνουν τα εξής απλά πράγματα: Να το αγαπάς, να έχεις όραμα και όρεξη, να το φτιάχνεις σαν να προορίζεται για τον πιο δικό σου άνθρωπο.

 

Το εντυπωσιακό με την Ελένη είναι πως η ίδια είναι τόσο τελειομανής, που ένα χρόνο πριν κυκλοφορήσει την πρώτη συλλογή Seaphoria, ήθελε να τη δοκιμάσει ως προς την ανθεκτικότητα της και τη λειτουργικότητά της. Είναι δε από τα brands, που το πραγματικό προϊόν, αποδεικνύεται καλύτερο από αυτό που βλέπεις στη φωτογραφία, σας το λέω από προσωπική εμπειρία!

 

Αν και τα Seaphoria είναι φρέσκα στο χώρο, ήρθαν για να μείνουν και να μας γεμίσουν ευφορία!

 

seaphoria

 

Πώς και πότε γεννήθηκε η ιδέα για τα Seaphoria;

Όλα ξεκίνησαν πριν από 2,5 χρόνια, ως αποτέλεσμα προσωπικής ανάγκης. Ήθελα να κατασκευάσω μια σειρά τσαντών θαλάσσης, οι οποίες να είναι ελαφριές, να αντέχουν πολύ βάρος, να είναι άνετες, εύκολες στη μεταφορά και λειτουργικές. Να μπορείς δηλαδή να τις διπλώσεις και να τις βάλεις στη βαλίτσα των διακοπών σου.

Μετά από πολλούς πειραματισμούς στον πάγκο της οικογενειακής βιοτεχνίας, πατρόν, υφάσματα και ραφές, προέκυψε το πρώτο draft σχέδιο, το οποίο εξελίχθηκε σε αυτό που βλέπουμε σήμερα.

 

 

Τα υλικά που χρησιμοποιείς είναι:

Προσπαθώ το μεγαλύτερο μέρος των υφασμάτων που χρησιμοποιώ να είναι ελληνικής παραγωγής και νομίζω τα έχω καταφέρει. Ο κλάδος της ελληνικής υφαντουργίας ήταν πολύ δυνατός κάποτε, αλλά στις μέρες μας είναι σχεδόν ανύπαρκτος. Υπάρχουν λίγα υφαντήρια, που τα περισσότερα τα έχουν αναλάβει οι νεότερες γενιές με «φρέσκιες» ιδέες και πραγματικά κάνουν εξαιρετική δουλειά.

Γενικά, η κάθε τσάντα μας είναι μίξη πολλών υφασμάτων, που έχουμε φροντίσει να δένουν ως προς την αισθητική, αλλά και τη «συμπεριφορά» τους. Μερικά από τα υφάσματα που χρησιμοποιούμε είναι καμπαρντίνα, πικέ και βαμβακερά υφάσματα υψηλής ποιότητας.

 
Μίλησέ μας για τα patterns που βλέπουμε στα Seaphoria προϊόντα.

Η φιλοσοφία μας είναι οι ξεκάθαρες γραμμές και η μίξη υφασμάτων. Το κάθε pattern έχει τη δική του σημασία και ερμηνεία και στο σύνολο απευθύνονται σε μια ευρεία γκάμα καταναλωτών.

 

 

Ελλάδα για σένα σημαίνει:

Ένας τόπος όμορφος, γεμάτος αναμνήσεις. Η Ελλάδα είναι… προορισμός, φως, θάλασσα, ευφορία.

 

 

 
Φιλανθρωπίες και Seaphoria:

Υποστηρίζουμε δράσεις MKO που σχετίζονται με των καθαρισμό των θαλασσών μας. Θεωρώ ότι έχουμε χρέος, όχι μόνο να προστατεύσουμε το περιβάλλον με κάθε μέσο και τρόπο, αλλά να εκπαιδεύσουμε τη νέα γενιά που έρχεται, να μάθει να συμβιώνει αρμονικά με το περιβάλλον.

 

nepal_beachbag_seaphoria

 

Πόσο δύσκολο είναι να δημιουργήσεις ένα προϊόν made in Greece σήμερα;

Μία σημαντική δυσκολία του να δημιουργήσεις ένα «made in Greece» προϊόν, βρίσκεται στο να κρατήσεις χαμηλά κοστολόγια. Από την άλλη όμως, είναι σημαντικό ότι έχεις όλη την επίβλεψη της παραγωγής, από τα υφάσματα μέχρι και την τελευταία ραφή, γεγονός που διασφαλίζει την ποιότητα του προϊόντος.

Επίσης, θεωρώ ότι τα ελληνικά brands είναι αυτά που μπορούν να βοηθήσουν την ελληνική βιοτεχνία, που περνάει κρίση, να «ανθίσει» ξανά.

 

 

Τσάντα ή backpack;

Τσάντα στην περίπτωση που έχεις οικογένεια και θέλεις να μεταφέρεις 3-4 πετσέτες, αντηλιακά, μαγιό κ.α. και backpack για πιο χαλαρές καταστάσεις. Χωρίς να σημαίνει ότι δεν μπορεί να συμβεί και το ανάποδο.

 
Τι δεν λείπει ποτέ από τη δική σου τσάντα;

Το αντηλιακό προσώπου μου!

 

 

Το ιδανικό καλοκαιρινό outfit για εσένα είναι;

Το καλοκαίρι δεν θέλω να νιώθω κανενός είδους καταπίεση. Επιλέγω κυρίως αέρινα υφάσματα και γραμμές.

 
Που μπορούμε να βρούμε τα Seaphoria;

Αυτή τη στιγμή μπορείτε να μας βρείτε στο official site Seaphoria, αλλά και στους ακόλουθους retailers:

www.angelopouloshair.gr

www.labriniathens.gr

 

black_peacock_backpack_cover_seaphoria

 

Τι ονειρεύεσαι για το μέλλον;

Να δημιουργήσω τη δική μου σειρά μαγιό!

 

seaphoria

sea-phoria.com

Facebook: seaphoriagr

Instagram: seaphoriagreece

[email protected]

Ως Publishing Director & Editor-in-Chief της COZY Publications, καθημερινά αναζητώ ό,τι νέο, όμορφο και ενδιαφέρον, μαζί με τους αγαπημένους μου συνεργάτες! Η μυρωδιά του φρεσκοτυπωμένου χαρτιού με εξιτάρει, η ταχύτητα του digital κόσμου με συναρπάζει, όμως αυτό που με γοητεύει περισσότερο είναι οι άνθρωποι πίσω από αυτά, για την δημιουργικότητα τους, την αγάπη τους και το πάθος τους! Και έχω την τιμή να συνεργάζομαι με τέτοιους ανθρώπους! Απολαύστε τους μέσα από το COZYVIBE, αλλά και μέσα από το σύνολο των εκδόσεων μας!