Home / Fashion  / Έφυγε από τη ζωή ο Hubert De Givenchy…

Έφυγε από τη ζωή ο Hubert De Givenchy…

Σε ηλικία 91 ετών πέθανε ο θρυλικός σχεδιαστής μόδας.

 

 

Θρήνος επικρατεί στον παγκόσμιο χάρτη της μόδας, μετά την είδηση ότι έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός σχεδιαστής Hubert De Givenchy. Ο ιδρυτής του οίκου Givenchy έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του.

 

Ο ευφυής σχεδιαστής μόδας και επιχειρηματίας ήταν μόλις 24 ετών, όταν άνοιξε τον σχεδιαστικό του οίκο και παρουσίασε την πρώτη του κολεξιόν. Τον Φεβρουάριο εκείνης της χρονιάς παρουσίασε την θρυλική Bettina blouse, που έγινε σύμβολο της αισθητικής του.

 

 

Ο Givenchy ήταν ένας από τους πρώτους σχεδιαστές μόδας, που συνεργάστηκε (on – and off-screen) με κινηματογραφικούς αστέρες, όπως η πολύ αγαπημένη του πελάτισσα και φίλη, Audrey Hepburn. Η σχέση του Γάλλου σχεδιαστή και της διάσημης star εντυπώθηκε όσο ποτέ στο διάσημο μαύρο φόρεμα, που φόρεσε η Hepburn στο Breakfast at Tiffany’s.

 

 

Ο Givenchy έχει, επίσης, σχεδιάσει για τις: Jackie Kennedy, Grace Kelly, Greta Garbo, Lauren Bacall και Ingrid Bergman.

 

Αφότου αποχώρισε από τα ηνία του brand το  1995, ο Givenchy έδωσε τη θέση του στον John Galliano, τον οποίο ακολούθησαν στη συνέχεια οι: Alexander McQueen, Julien Macdonald και Riccardo Tisci. Ο Tisci παρέμεινε στη θέση αυτή για 12 χρόνια, επαναπροσδιορίζοντας τη modern luxury μέσα από sportswear infusions και αποχώρισε τον Μάιο του 2017, δίνοντας τη θέση του στην Clare Waight Keller, την πρώτη γυναίκα στην ιστορία της εταιρείας σε αυτό το πόστο.

 

Η Clare Waight Keller, είπε για τον θάνατο του Givenchy: “Νιώθω βαθύτατη θλίψη για το χαμό ενός υπέροχου ανθρώπου και καλλιτέχνη, που είχα την τιμή να γνωρίσω από κοντά. Όχι μόνο ήταν μία από τις μορφές με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο της μόδας, του οποίου η κληρονομιά επηρεάζει ακόμη το σημερινό ντύσιμο, αλλά ήταν και ένας από τους πιο σικ και γοητευτικούς άντρες, που έχω γνωρίσει. Ο ορισμός του αληθινού gentleman, που θα μείνει μέσα μου για πάντα”.

 

 

Ανακοίνωση έκανε και ο οίκος Givenchy, μέσω του λογαριασμού του στο instagram.

 

https://www.instagram.com/p/BgOa-KCnkt1/?taken-by=givenchyofficial

 

https://www.instagram.com/p/BgOlQ5dH8YZ/?taken-by=givenchyofficial

 

https://www.instagram.com/p/BgOsMJ6nPot/?taken-by=givenchyofficial

 

 

 

 

 

[email protected]

Journalist, blogger, dreamer... Believe you can. And you're halfway there!