Home / Wellness  / Health  / Έτσι θα δυναμώσεις τον οργανισμό σου!

Έτσι θα δυναμώσεις τον οργανισμό σου!

Έτσι θα δυναμώσεις τον οργανισμό σου!
Συμβουλές για δυνατό οργανισμό και ισχυρό ανοσοποιητικό.

Τώρα πιο πολύ από ποτέ οφείλουμε να προσέχουμε τον εαυτό και τον οργανισμό μας για να είμαστε υγιείς, ασφαλείς και να απολαύσουμε ένα όμορφο καλοκαίρι.

 

Βάλε στη διατροφή σου τα εσπεριδοειδή.

Φάε καθημερινά πορτοκάλια, γκρέιπφρουτ, μανταρίνι, σαγκουίνι και χυμό λεμονιού (φυσικά όχι όλα μαζί αλλά κάποια ή ένα από αυτά) για να δυναμώσεις τον οργανισμό σου. Τα εσπεριδοειδή είναι ιδιαίτερα πλούσια σε βιταμίνη C, αυτό το γνωρίζεις. Η συγκεκριμένη βιταμίνη συμβάλλει στην καλύτερη άμυνα του οργανισμού αλλά και στη σύνθεση κολλαγόνου. Έτσι, το να τρώει κανείς εσπεριδοειδή έχει ως αποτέλεσμα να ενισχύει το ανοσοποιητικό του, θωρακίζοντάς τον απέναντι στο κοινό κρυολόγημα και την γρίπη αφενός και αφετέρου να τον κάνει πιο νέο και λαμπερό. Όχι κι άσχημα!

 
Καλή ψυχολογία.

Οι άσχημες σκέψεις, το πολύ στρες και το αρνητικό κλίμα επηρεάζουν σημαντικά την άμυνα του οργανισμού. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο πως το στρες σήμερα ευθύνεται για πολλές ασθένειες, ενώ μερίδα του ιατρικού κόσμου το συνδέει με την εμφάνιση αυτοάνοσων ασθενειών.

Προσπάθησε παρόλα τα άσχημα που συμβαίνουν να διατηρείς σε καλά επίπεδα την ψυχολογική σου κατάσταση, να κάνεις θετικές σκέψεις και να περνάς όσο πιο όμορφα μπορείς.

 

Έτσι θα δυναμώσεις τον οργανισμό σου!

 

Τακτική άσκηση.

Ένας ακόμη τρόπος για να έχεις δυνατό οργανισμό και ισχυρό ανοσοποιητικό είναι να γυμνάζεσαι τακτικά. Με την άσκηση παράγονται ενδορφίνες, ουσίες που σε κάνουν πιο χαρούμενο και απομακρύνουν το στρες, που όπως αναφέρθηκε και παραπάνω είναι καταστροφικό για την άμυνα του οργανισμού.

Δοκίμασε μια μορφή γυμναστικής που σε εκτονώνει ή σε διασκεδάζει όπως αερόμπικ ή χορό. Ακόμη, δοκίμασε τον διαλογισμό. Για πολλούς ανθρώπους έχει αποδειχθεί θαυματουργός.

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!