Home / Good Life  / Art & Culture  / Έργα του David Hockney προβάλλονται σε γιγαντοοθόνες στις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου!

Έργα του David Hockney προβάλλονται σε γιγαντοοθόνες στις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου!

Ο David Hockney είναι ένας από τους σημαντικότερους Βρετανούς καλλιτέχνες του 20ου αιώνα. Παρουσιάζει δύο μοναδικές εκθέσεις του αυτό το μήνα.

 

Περισσότερα από 116 iPad έργα του με τίτλο “the arrival of spring, normandy” εκτίθενται στη Royal Academy του Λονδίνου. Παράλληλα, ένα κινούμενο σχέδιο διάρκειας 2 λεπτών μεταδίδεται σε γιγαντοοθόνες στην Times Square της Νέας Υόρκη, στο Λονδίνου, στο Λος Άντζελες, στο Τόκιο και στη Σεούλ. Το νέο βίντεο απεικονίζει ήλιους που υπενθυμίζουν χρυσάνθεμα και το μήνυμα είναι:

“Θυμηθείτε ότι δε μπορείτε να κοιτάξετε το θάνατο και τον ήλιο για πολύ καιρό”.

 

 

Το ψηφιακό έργο δίνει ένα μήνυμα ελπίδας για τον ερχομό της άνοιξης και προμηνύει το τέλος του lockdown.

Πρόκειται για ένα iPad έργο το όποιο το σχεδίασε στη Νορμανδία, παρατηρώντας προσεκτικά τη φύση. Η ψηφιακή πλατφόρμα CIRCA προβάλλει το έργο του και θα μεταδοθεί σε διαφορετικές χρονικές στιγμές στις πόλεις και στον ιστότοπο.

 

 

Καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του, ο ταλαντούχος καλλιτέχνης έχει διερευνήσει νέες τεχνολογίες και διαφορετικά εκφραστικά μέσα. Το 2007 άρχισε να δημιουργεί έργα με  το iPhone του, ενώ το 2010 άρχισε να χρησιμοποιεί  iPad. 

 

 

 

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 31 Μαΐου. Ανακαλύψτε περισσότερα εδώ!

 

 

⇒ Δείτε ακόμα: Το αισιόδοξο μήνυμα του David Hockney για τη δεύτερη καραντίνα!

 

[email protected]

"The most beautiful experience we can have is the mysterious. It is the fundamental emotion that stands at the cradle of true art and true science". Albert Einstein