Home / Wellness  / Health  / Έντερο και σωστή λειτουργία: Τι πρέπει να γνωρίζουμε

Έντερο και σωστή λειτουργία: Τι πρέπει να γνωρίζουμε

Πώς μπορούμε να επιτύχουμε μία σωστή λειτουργία για το έντερο μας; Πώς θα μας βοηθήσει η διατροφή;

 

Κάθε μέρος του σώματος μας χρήζει σωστής φροντίδας και προσοχής. Όπως ήταν αναμενόμενο η διατροφή διαδραματίζει το σημαντικότερο ρόλο για να έχουμε ένα υγιή οργανισμό. Σήμερα θα εξετάσουμε το πώς μπορεί το έντερο μας να έχει μια ομαλή και σωστή λειτουργία. Αποτελεί μέρος της συνολικής ψυχικής και σωματικής μας υγείας, καθώς αν η λειτουργία του δεν είναι σωστή θα έχει πολλά δυσάρεστα αποτελέσματα για εμάς.

 

 

Ποιες είναι οι διατροφικές συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε; Για μία σωστή λειτουργία στο έντερο ξεκινάμε με μία διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες, όσπρια, λαχανικά και φρούτα. Δυστυχώς η αγαπημένη σε όλους ζάχαρη είναι ικανή να δημιουργήσει πρηξίματα και κακή λειτουργία. Οπότε θα ήταν προτιμότερο να την καταναλώνετε σε προσεγμένες ποσότητες. Φροντίστε να προσλαμβάνετε επαρκή ποσότητα ασβεστίου και βιταμίνη D.

 

 

Οι λιπαρές τροφές μπορούν να επιβραδύνουν την πεπτική διαδικασία, αλλά δε σημαίνει ότι πρέπει να βγει το λίπος από τη διατροφή μας. Αποφύγετε τη μεγάλη κατανάλωση κόκκινου κρέατος και εντάξετε στη διατροφή σας τα προβιοτικά. Δε ξεχνάμε να πίνουμε νερό και να προσπαθούμε να κάνουμε όση περισσότερη άσκηση γίνεται. Τέλος, κάτι που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το έντερο και τη σωστή λειτουργία του είναι το άγχος και η κακή ψυχολογία. Be positive and eat healthy!

 

Πηγή εδώ.

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.