Home / Cozyhome  / Architecture  / Ένα minimal και μοντέρνο οδοντιατρείο στη Θεσσαλονίκη

Ένα minimal και μοντέρνο οδοντιατρείο στη Θεσσαλονίκη

Ένα minimal και μοντέρνο οδοντιατρείο στη Θεσσαλονίκη
Μία σύγχρονη οδοντιατρική κλινική που αποπνέει την αίσθηση ηρεμίας, άνεσης και επαγγελματισμού.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Skarlakidis Architecture Studio και οι DP architects, ανέλαβαν τη διαμόρφωση του δεύτερου ορόφου μιας σύγχρονης πολυκατοικίας στα ανατολικά προάστια της Θεσσαλονίκης, σε μία μοντέρνα οδοντιατρική κλινική που αποπνέει την αίσθηση ηρεμίας, άνεσης και επαγγελματισμού.

 

 

Οι ευρηματικές και ζεστές ξύλινες κατασκευές, το αναπαυτικό καθιστικό και τα έργα τέχνης που κοσμούν όμορφα τους τοίχους προσδίδουν στην αίθουσα αναμονής ευχάριστες εντάσεις, διατηρώντας ταυτόχρονα την πολυπόθητη ισορροπία και ηρεμία ενός ιατρικού περιβάλλοντος.

 

 

Με στόχο τη δημιουργία ενός ευέλικτου χώρου και με βάση τις ανάγκες της ιατρού, δημιουργήθηκε ένας άρτια διαμορφωμένος και εξοπλισμένος ιατρικός χώρος. Ο σαφής διαχωρισμός των χώρων σε εξεταστήριο, γραφείο ιατρού και αίθουσα αναμονής συμβάλλει στη
διατήρηση των κανόνων υγιεινής και λειτουργίας, ενώ το γραφείο της ιατρού πρωταγωνιστεί, καθώς γύρω του αναπτύσσονται οι υπόλοιποι χώροι σχεδόν «χορογραφικά».

 

Η minimal σχεδιαστική προσέγγιση κυριαρχεί, ενώ οι φόρμες και οι κατασκευές στο εσωτερικό υπηρετούν τις σύγχρονες υγειονομικές και ιατρικές προδιαγραφές. Η χρηστικότητα των σχεδιαστικών επιλογών συνδυάζεται επιτυχημένα με την καλαισθησία χάρη στην προσεκτικά
επιλεγμένη παλέτα υλικών, που προσθέτουν στο εσωτερικό ρυθμό, κίνηση και ενδιαφέρον, κάνοντας τον χώρο πιο ευχάριστο και φιλόξενο.

 

 

Σύγχρονες τεχνολογίες, ηλεκτρομηχανολογικά συστήματα απαραίτητα για τις ανάγκες του οδοντιατρείου, φωτιστικά σώματα, κρυφοί φωτισμοί και ηχοσυστήματα εντείνουν τη λειτουργική και συνάμα ατμοσφαιρική διάσταση της οδοντιατρικής κλινικής.

 

 

Η λιτότητα και η σαφήνεια των σχεδιαστικών επιλογών συνηγορούν στη δημιουργία ενός σύγχρονου οδοντιατρικού ιατρείου που απαντά περίφημα στη μοντέρνα αισθητική, συνδυασμένη άψογα με τη λειτουργικότητα.

 

Στοιχεία Μελέτης:

Αρχιτεκτονικός Σχεδιασμός: Skarlakidis Architecture Studio + DP architects 

Μελέτη- Επίβλεψη: Στέφανος Σκαρλακίδης, Πολυξένη Τσαλδάρη

Κατασκευή: Κωνσταντίνος Σκοτώρης 

Δάπεδα – Πλακίδια – Είδη Υγιεινής: il bagno 

Ξύλινες επενδύσεις – Κατασκευές: iWOOD

Έπιπλο Γραφείο – Βιβλιοθήκη: Wood details 

Καθιστικό Χώρου Αναμονής: Tsiklioti

Πίνακες – Γλυπτά: Arting 

 

Φωτογραφίες: Nikos Vavdinoudis – Christos Dimitriou / studiovd.gr

 

www.skarlakidis-architecture.com

www.dparchitects.gr

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!