Home / Cozyhome  / Architecture  / Ένα φιλόξενο δεντρόσπιτο σε σχήμα κουκουναριού

Ένα φιλόξενο δεντρόσπιτο σε σχήμα κουκουναριού

cozy vibe architecture treehouse
Κοιμηθείτε κάτω από τα αστέρια σε ένα δεντρόσπιτο που θυμίζει κουκουνάρι.

 

Όταν η αρχιτεκτονική συναντά την απόλυτη πρωτοτυπία, το αποτέλεσμα είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό. Ο αρχιτέκτονας Claudio Beltrame σχεδίασε ένα δεντρόσπιτο στις Ιταλικές Άλπεις, με σκοπό τον πλήρη εναρμονισμό του με το φυσικό τοπίο.

Το συγκεκριμένο κτίσμα βρίσκεται στην οροσειρά Δολομίτες, μέσα σε ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον και σας επιτρέπει να ατενίσετε τον έναστρο ουρανό.

 

Ο ίδιος ο αρχιτέκτονας, ο οποίος διατηρεί το studio του μέσα στο δάσος του Tarvisio, είχε ως μεγάλη επιθυμία να δημιουργήσει ένα δεντρόσπιτο, με σκοπό την ανάπτυξη του οικοτουρισμού και των ιδιαίτερων αποδράσεων.

 

cozy vibe architecture treehouse

cozy vibe architecture treehouse

 

“Ένα καταφύγιο πάνω σε ένα δέντρο, είναι το κατάλληλο μέρος για να ονειρευτεί κανείς. Αντικατοπτρίζουν την απόλυτη, πρωτόγονη ελευθερία” λέει ο Beltrame. Έχει εμπνευστεί από τον φιλόσοφο Michael Foucault και τις θεωρίες του περί Ετεροτοπίας, αναφορικά με χώρους που λειτουργούν εκτός κοινωνίας και τα επίσημα συστήματα ελέγχου της.

Το συγκεκριμένο δεντρόσπιτο κρέμεται 10 μέτρα πάνω από το έδαφος και υποστηρίζεται από τα τριγύρω δέντρα καθώς και μία μικρή γέφυρα.

 

cozy vibe architecture treehouse cozy vibe architecture treehouse

 

Η κατασκευή δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την DomusGaia, μια ιταλική εταιρεία που εξειδικεύεται στα ξύλινα προκατασκευασμένα σπίτια.

 

Το ξύλο κατασκευής του δεντρόσπιτου προέρχεται από την περιοχή των Άλπεων, και αποτελέιται από 3 επίπεδα, με θέα 360° από τα παράθυρα που υπάρχουν περιμετρικά.

Ο 2ος όροφος διαθέτει μεγάλα παράθυρα με παντζούρια συσκότισης, ενώ στο εσωτερικό υπάρχει καθιστικό, κουζίνα και μπάνιο. Η περιοχή στην οποία βρίσκεται, απέχει 1200 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, και ανήκει στον κατάλογο της UNESCO.

 

cozy vibe architecture treehouse

cozy vibe architecture treehouse

 

Photograph: Courtesy of DomusGaia.

Πηγή: Dezeen

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath