Home / Cozyhome  / Ένα πολύχρωμο installation για παιδιά στο Pompidou

Ένα πολύχρωμο installation για παιδιά στο Pompidou

cozy vibe design pombidou
Το διάσημο μουσείο του Παρισιού γεμίζει χρώματα και παιδικές φωνές!

 

Στο πλαίσο του εορτασμού των 40 χρόνων του Centre Pompidou το design studio GGSV με έδρα το Παρίσι, δημιούργησε ένα διαδραστικό installation αφιερωμένο στα παιδιά, στον εκθεσιακό χώρο Galerie des Enfants. Σαν ένα άλλο ταξίδι φαντασίας στην καρδιά του Εθνικού Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης, το event περιλαμβάνει multimedia γλυπτά, φουσκωτά σπίτια, καθώς και μία Performance από τον διάσημο Κινέζο καλλιτέχνη, Liu Bolin.

 Το συγκεκριμένο installation έχει ως βασικούς αφηγητές δύο φανταστικούς χαρακτήρες, τους Gellaé και Séphante, οι οποίοι περιδιαβαίνουν τους διαδρόμους του μουσείου επί 40 χρόνια και με τα ερεθίσματα που έχουν λάβει φτιάχνουν τον δικό τους πολύχρωμο κόσμο.

 

cozy vibe design pombidou cozy vibe design pombidou

 

Το αποτέλεσμα είναι ένας συνδυασμός έντονων χρωμάτων και αφηρημένων κατασκευών, με αναφορές σε καλλιτέχνες όπως οι René Magritte, Sol LeWitt, Karel Appel και Salvador Dali, έργα των οποίων μπορεί κανείς να δει στο Pompidou.

 

To installation ξεκινά με έναν σουρεαλιστικό κήπο, στον οποίο τα παιδιά καλούνται να συνδυάσουν ελεύθερα αντικείμενα στον χώρο, δημιουργώντας τους δικούς τους συνδυασμούς.

 

cozy vibe design pombidou cozy vibe design pombidou

 

 

Ένα ξεχωριστό γλυπτό σε κορφή πολυώροφης τούρτας, κοσμεί την είσοδο, ενώ ένα φουσκωτό σπίτι που θυμίζει την εξωτερική μορφή του μουσείου, καλεί τα παιδιά να παίξουν και να χαρούν.

 

cozy vibe design pombidou

 

Ο Κινέζος καλλιτέχνης Liu Bolin, γνωστός και ως ο Αόρατος Άνθρωπος, καμουφλάρει τον εαυτό του στο περιβάλλον, μέσα από την τέχνη του μακιγιάζ. Ο ίδιος, καλεί τα παιδιά να μεταμφιεστούν χρησιμοποιώντας ρούχα με ιδιαίτερα patterns.

 

 cozy vibe design pombidou

cozy vibe design pombidou

 

 

To Galerie Party θα ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο, με ένα κατάλευκο installation από τον Γάλλο καλλιτέχνη Morgane Tschiember, στο πλαίσιο της χειμερινής περιόδου.

 

Το Centre Pompidou σχεδιάστηκε από τον Richard Rogers και τον Renzo Piano Το 1977 και έκτοτε το έχουν επισκεφθεί πάνω από 150000000 επισκέπτες.

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath