Home / Cozyhome  / Architecture  / Ένα ξενοδοχείο-δεντρόσπιτο στη Δανία, “ανεβάζει” ψηλά τον πήχη της φιλοξενίας!

Ένα ξενοδοχείο-δεντρόσπιτο στη Δανία, “ανεβάζει” ψηλά τον πήχη της φιλοξενίας!

O Δανός αρχιτέκτονας Sigurd Larsen δημιούργησε το πρώτο δωμάτιο ενός πολύ ιδιαίτερου ξενοδοχείου, για λογαριασμό του brand Løvtag. Πρόκειται για ένα εναλλακτικό ξενοδοχείο, το οποίο έχει δομηθεί υπό τη μορφή δεντρόσπιτων, σαν αυτά που όλοι ονειρευόμασταν μικροί.

 

 

Σε ύψος 8 μέτρων πάνω από το έδαφος, μέσα σε ένα καταπράσινο δάσος στην καρδιά της Δανίας, στην περιοχή Als Odde, ολοκληρώθηκε η κατασκευή ενός εκ των εννέα “αιωρούμενων” δωματίων, που έχουν σχεδιαστεί από τον αρχιτέκτονα.

 

 

 

Η ειδυλλιακή τοποθεσία, βρίσκεται κοντά στη θάλασσα, στο πιο μακρύ φιόρδ της Δανίας, το Mariager. Το ξεχωριστό αυτό ξενοδοχείο χτίζεται στην κορυφή ενός μικρού λόφου, με θέα ένα καταπράσινο λιβάδι, επιτρέποντας το φυσικό φως να εισέρχεται άπλετο όλες τις ώρες της ημέρας. Το πρώτο από τα ξύλινα δωμάτια, χτίστηκε περιμετρικά ενός ήδη υπάρχοντος δέντρου, το οποίο λειτουργεί ως κεντρικός άξονας, ενώ ακολουθεί μια τετράγωνη φόρμα με έντονες γωνίες. Κάθε δωμάτιο-δεντρόσπιτο διαθέτει δική του κρεβατοκάμαρα, φιλοξενώντας από ένα έως και 4 άτομα, ενώ το εσωτερικό του χωρίζεται σε 4 χώρους, μία κουζίνα, μία κρεβατοκάμαρα, ένα μπάνια και ένα μικρό σαλόνι.

 

 

 

 

Μια ξύλινη, κρεμαστή γέφυρα συνδέει το δωμάτιο με το έδαφος, ενώ μία ξύλινη σκάλα οδηγεί στο μπαλκόνι της ταράτσας, δίνοντάς σου την αίσθηση ότι σκαρφαλώνεις στην κορυφή του δέντρου.

 

Σχεδιασμένο σύμφωνα με τους κανόνες του σκανδιναβικού μινιμαλισμού, διαθέτει χτιστές ντουλάπες και έπιπλα, για οικονομία χώρου και ευελιξία κινήσεων, ενώ εξωτερικά, μεγάλα κομμάτια έχουν καλυφθεί από μέταλλο, όπως το περιμετρικό κάγκελο της μικρής ταράτσας,στην οποία οι επισκέπτες απολαμβάνουν το απέραντο,  καταπράσινο τοπίο.

 

 

 

Μήπως αρχίσατε να σχεδιάζετε το επόμενο ταξίδι σας;

 

 

Photography: Soeren Larsen.

 

 

Το αρχικό σχέδιο του αρχιτέκτονα.

 

www.lovtag.dk

 

 

 

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath