Home / Good Life  / Ένα νοερό πολιτιστικό ταξίδι στην Αίγυπτο

Ένα νοερό πολιτιστικό ταξίδι στην Αίγυπτο

Ταξιδέψτε μαζί μας στην Αίγυπτο, σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μέρη του κόσμου…

 

Στην κορυφή της ταξιδιωτικής σου λίστας θα έπρεπε να βρίσκεται η ιδιαίτερη Αίγυπτο, με τα τόσα μυστικά της. Μία από τις πιο μαγικές και ενδιαφέρουσες χώρες του κόσμου, καθώς διαθέτει πλούσια ιστορία που δε θα συναντήσεις πουθενά παρόμοια. Τα αξιοθέατα της είναι μοναδικά στον κόσμο και αξίζει να τα επισκεφτείς έστω και μία φορά στη ζωή σου.

 

 

Ξεκίνα με τις Πυραμίδες και τη Σφίγγα της Γκίζας, Η πυραμίδα του Χέοπα, που χτίστηκε το 2560 π.Χ. Είναι το μόνο από τα επτά θαύματα του κόσμου που σώζεται μέχρι σήμερα και μαζί με τη Σφίγγα θεωρούνται ταξιδιωτικές εμπειρίες ζωής. Με μία επίσκεψη στο Παλιό και το Νέο μουσείο του Καΐρου θα γνωρίσεις σε βάθος τον αιγυπτιακό πολιτισμό.

 

Σημαντικοί σταθμοί στο ταξίδι σου πρέπει να είναι ο Ναός του Αμπού Σίμπελ, η τεράστια Αγορά Χαν Ελ Χαλίλι και το σήμα κατατεθέν της πόλης, ο Πύργος. Στη συνέχεια σειρά έχει η Νέα βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, η οποία πρόκειται για μία αναβίωση της παλιάς.

 

 

Στην Αλεξάνδρεια θα συναντήσεις την τελευταία κατοικία του σπουδαίου ποιητή Καβάφη, που θεωρείται πλέον μουσείο. Για το τέλος κρατήσαμε το εντυπωσιακό αξιοθέατο που συνδυάζει αιγυπτιακή, ελληνική και ρωμαϊκή κουλτούρα. Τις κατακόμβες Kom El Shoqafa της Αλεξάνδρειας.

Η Αίγυπτος θα σε αφήνει άφωνο/η και θα γίνει μία από τις πιο αξιομνημόνευτες εμπειρίες σου.

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.