Home / Cozyhome  / Architecture  / Ένα μοναδικό εστιατόριο, βγαλμένο από την ταινία “Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας”!

Ένα μοναδικό εστιατόριο, βγαλμένο από την ταινία “Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας”!

To Family Kitchen είναι ένα οικογενειακό εστιατόριο, που έχει ενθουσιάσει τους κατοίκους του Λονδίνου.

Το Mizzi Studio ολοκλήρωσε ένα μοναδικό project, ένα οικογενειακό εστιατόριο εντός των Βασιλικών Βοτανικών Κήπων (Kew Gardens) του Λονδίνου.

 

Η ιδιαιτερότητα του project είναι ότι η αισθητική του είναι εμπνευσμένη από την αγαπημένη παιδική ταινία “Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας”, ενώ θυμίζει σε πολλά σημεία εργαστήριο βοτανολογίας, δημιουργώντας τελικά ένα άκρως kids friendly περιβάλλον, όπου τα παιδιά διασκεδάζουν και μαθαίνουν.

 

 

Οι χρωματικές επιλογές αλλά και οι ιδιαίτερες κατασκευές συνθέτουν έναν μαγικό κόσμο με κήπους, δάση και άλλες ομορφιές της φύσης. 

 

 

Την αρχιτεκτονική του κτιρίου ανέλαβαν οι HOK, οι οποίοι έδωσαν ιδιαίτερη βαρύτητα στο να ενταχθεί ομαλά μέσα στο εξωτερικό του περιβάλλον, στους Βασιλικούς Βοτανικούς Κήπους στο Κιου, που ανήκουν στον κατάλογο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. 

 

Έτσι, επέλεξαν ως βασικό υλικό το φυσικό ξύλο, τόσο για το εσωτερικό όσο και για το εξωτερικό του κτιρίου, ως μία βασική σύνδεση με το γύρω περιβάλλον.

 

 

Επιπλέον, τα διαδραστικά και εκπαιδευτικά installations στο εσωτερικό του εστιατορίου αποτίουν φόρο τιμής στους Κήπους, τονίζοντας με αυτόν τον τρόπο τη σημαντική έρευνα που πραγματοποιείται εντός των Βασιλικών Βοτανικών Κήπων. Τα μεγάλα γυάλινα ανοίγματα γύρω από το εστιατόριο επιτρέπουν την ανεμπόδιστη θέα σε κάθε γωνιά των Κήπων, αλλά και το φυσικό φως που “πλημμυρίζει” το εστιατόριο Family Kitchen.

 

 

Τα παιδιά μέσα από τη διαδραστική προσέγγιση του εστιατορίου, μαθαίνουν από πού προέρχονται τα υλικά, επιλέγουν λαχανικά για κάθε πιάτο και βλέπουν μέσα από μεγάλα περισκόπια τη σοδιά, όπως αυτή συγκεντρώνεται από τους Κήπους.

 

Το Mizzi studio επέλεξε να χωρίσει το εστιατόριο σε 4 χρωματικές ζώνες, αφιερωμένες στις Εποχές του χρόνου. Μέσα σε κάθε ενότητα τα παιδιά και οι γονείς μαθαίνουν τα πάντα γύρω από τα φυτά, την παραγωγή τους και την προετοιμασία κάθε γεύματος.

 

Φωτογραφίες:  James McDonald

Πηγή: Dezeen

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath