Home / Good Life  / Art & Culture  / Ένα μαγευτικό ντοκιμαντέρ στο ΕΡΤflix μας ταξιδεύει στα τοπία που ενέπνευσαν τους μεγαλύτερους ζωγράφους της Tate Britain

Ένα μαγευτικό ντοκιμαντέρ στο ΕΡΤflix μας ταξιδεύει στα τοπία που ενέπνευσαν τους μεγαλύτερους ζωγράφους της Tate Britain

 

Όσοι είστε λάτρεις της τέχνης, του πολιτισμού και των ταξιδιών η νέα σειρά «Tate Britain’s great art walks» είναι για εσάς!

 

H νέα υβριδική πλατφόρμα της δημόσιας τηλεόρασης που έχει γίνει γνωστή με την ανεπίσημη ονομασία “ERTFLIX” κερδίζει καθημερινά χιλιάδες νέους τηλεθεατές. Όποιος πατήσει το κόκκινο κουμπί στο τηλεκοντρόλ του θα μπει στην υβριδική τηλεόραση της ΕΡΤ εντελώς δωρεάν.

 

 

 

 

«Ένας περίπατος στην τέχνη»

 

 

Η σειρά μας ταξιδεύει σε τοπία που έχουν εμπνεύσει τους αγαπημένους ζωγράφους της Μ. Βρετανίας , από τους John Constable, William Powell Frith και J.M.W. Turner, στον William Hogarth, τον Josef Herman και τον Alfred Wallis. Η σειρά ταξιδεύει στο μήκος και το πλάτος της Βρετανίας – από τα περίχωρα του Λονδίνου και το αγροτικό Suffolk έως τα σύνορα της Σκωτίας και τα χωριά της Νότιας Ουαλίας. Πλούσιο σε ιστορίες, κουτσομπολιά και κρυμμένα μυστικά για τα τοπία που αγαπήθηκαν κάποτε από μερικούς από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες μας.

Ο ιστορικός Gus Casely-Hayford περπατά στα τοπία αυτών των έργων με τους Michael Sheen, Miriam Margolyes, τον Danny Baker, τον Cerys Matthews, τον Simon Callow και τον Richard E. Grant.

Η μοναδική σειρά ντοκιμαντέρ βρετανικής παραγωγής 2017 ολοκληρώνεται σε 6 ωριαία επεισόδια (Β’ Κύκλος). Είναι διαθέσιμη στο υβριδικό κανάλι της ΕΡΤ έως τις 10 Μαϊου 2020.

 

 

 

 

 Το πρώτο επεισόδιο του ντοκιμαντέρ είναι για τον Στάνλεϊ Σπένσερ. Ο Γκας Κέισλι-Χέιφορντ και ο παγκοσμίου φήμης κωμικός Μπίλι Κόνολι κάνουν ένα ταξίδι στο Κούκαμ, στο Μπέρκσαϊρ, πατρίδα και καλλιτεχνική έμπνευση του Στάνλεϊ Σπένσερ, του ανθρώπου που χαρακτηρίστηκε ο «θεϊκός ανόητος της βρετανικής τέχνης». Μέσα από το ταξίδι τους, εξερευνούν κάθε γωνιά του χωριού που αποτέλεσε την έμπνευσή του, ενώ ανακαλύπτουν τον συναρπαστικό χαρακτήρα που επέδειξε πραγματική ευφυία και υπήρξε τόσο παραγωγικός ως καλλιτέχνης. Ο Σπένσερ ζωγράφισε πάνω από 400 πίνακες στη ζωή του, πολλοί από τους οποίους βρίσκονται στο αγαπημένο του Κούκαμ, στο «χωριό του στον παράδεισο», όπως το αποκαλούσε ο ίδιος!

 

 

 

Περισσότερες πληροφορίες: https://webtv.ert.gr/docs/30dek2019-enas-peripatos-stin-techni-goyiliam-paoyel-frith-2/4

 

 

Tate Britain: https://www.tate.org.uk/art/tate-britains-great-art-walks

[email protected]

"The most beautiful experience we can have is the mysterious. It is the fundamental emotion that stands at the cradle of true art and true science". Albert Einstein