Home / Cozyhome  / Architecture  / Ένα θεραπευτικό καταφύγιο στη Θεσσαλονίκη!

Ένα θεραπευτικό καταφύγιο στη Θεσσαλονίκη!

θεραπευτικό
Πολλές φορές συνδέουμε λανθασμένα ένα ιατρείο με δυσάρεστες σκέψεις. Η πολιτικός μηχανικός Ζωή Μπούρντα φρόντισε να μας αποδείξει ότι ένα ιατρείο μπορεί να είναι ένα θεραπευτικό καταφύγιο, στο οποίο κυριαρχεί το προσεγμένο design. Ανέλαβε τον σχεδιασμό και την ανακατασκευή ενός χώρου 110 τ.μ., καθώς και τη διαμόρφωσή του σε ιατρείο, σε ένα διατηρητέο κτίριο επί της οδού Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη.

 

Έδωσε τη δυνατότητα στον ιατρό να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε έναν χώρο που αντικατοπτρίζει τη φροντίδα που χαρίζει απλόχερα στον ασθενή. Για την ανακατασκευή του χώρου διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο ο απόλυτος σεβασμός στην ιστορία του κτιρίου,.με βασική προϋπόθεση τη διατήρηση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του, όπως το μεγάλο εσωτερικό ύψος, τα ξύλινα κουφώματα και ο υπάρχων γύψινος διάκοσμος στις οροφές,.ο οποίος ενισχύθηκε με την προσθήκη νέων γύψινων διακοσμήσεων στις τοιχοποιίες. θεραπευτικό

 

θεραπευτικό

 

Όσον αφορά στον σχεδιασμό και τη διαμόρφωση, η πολιτικός μηχανικός βασίστηκε στη δημιουργία ενός σύγχρονου και λειτουργικού ιατρείου. Εμπνεύστηκε από μία αρμονική συγχώνευση ένδοξων κλασικών χαρακτηριστικών και σύγχρονων πινελιών σκανδιναβικής αισθητικής. Λιτές γραμμές, φυσικό ξύλο και μία αρμονική χρωματική παλέτα, διακόπτεται από τις πιο έντονες μαύρες.και μπλε αποχρώσεις της εσωτερικής τζαμαρίας και των ιδιαίτερων φωτιστικών σωμάτων. Η ανανεωμένη συνάρτηση του χώρου σε συνδυασμό με τις λευκές αποχρώσεις των επίπλων,.που με μαεστρία επιμελήθηκε η εταιρεία Argiropoulos customized furniture δημιουργούν ένα εντυπωσιακό γλυπτικό σύνολο.

 

θεραπευτικό

θεραπευτικό

Το αποτέλεσμα αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο μέσα από το ευέλικτο σύστημα φωτισμού, όπου η αγώγιμη μπλε υφασμάτινη κορδέλα επιτρέπει την ελεύθερη τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων, γραμμικών και κρυφών spot. Η σιδερένια art deco τζαμαρία εξυπηρετεί δύο σκοπούς. Από τη μία αποπνέει ένα μυστήριο για το τι κρύβεται από πίσω και από την άλλη χωρίζει λειτουργικά τον χώρο υποδοχής από το γραφείο του ιατρού και τα δύο δωμάτια εξέτασης. Επιτρέπει τη δίοδο του φυσικού φωτός, αλλά και την εξασφάλιση της απαραίτητης ιδιωτικότητας. Σε όλους τους χώρους πρωταγωνιστεί το λευκό χρώμα! Το βινυλικό δάπεδο σε στυλ δρύινου ψαροκόκαλου έρχεται σε άμεσο διάλογο με τα έπιπλα και το σιδερένιο διαχωριστικό. 

 

ό

θεραπευτικό

 

Το ξύλινο δάπεδο και οι προσθήκες φυτών φέρνουν στοιχεία της φύσης στο ιατρείο, ενώ τα cozy υφάσματα σε λευκές αποχρώσεις δίνουν έναν γήινο τόνο στο συνολικό οπτικό αποτέλεσμα. Και οι δύο προσθήκες εμπλουτίζουν την αίσθηση της άνεσης και οικειότητας που προσφέρει το ιατρείο σε κάθε ασθενή που εισέρχεται στον χώρο. Η πολιτικός μηχανικός Ζωή Μπούρντα.κατάφερε να δημιουργήσει έναν ζωντανό και λειτουργικό χώρο με λιτή κομψότητα χωρίς υπερβολές, μέσα από premium design επιλογές.

 

θεραπευτικό

 

Πρωταρχικό της μέλημα είναι κάθε ασθενής που θα επισκέπτεται το ιατρείο να νιώθει άνεση και ηρεμία, μέσα από τη φιλική ατμόσφαιρα που υπάρχει. Ένας minimal, ατμοσφαιρικός και κομψός χώρος που μετατράπηκε στο απόλυτο θεραπευτικό κέντρο!

 

Αρχιτεκτονική μελέτη και interior design:

Μπούρντα Ζωή & συνεργάτες

Προφήτη Ηλία 35, 6979229162

[email protected]

Credits:

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.