Home / Cozyhome  / Architecture  / Ένα θεαματικό Μουσείο Τέχνης κρυμμένο στην άμμο!

Ένα θεαματικό Μουσείο Τέχνης κρυμμένο στην άμμο!

Η ομάδα της Open Architecture δημιούργησε το Μουσείο Τέχνης UCCA Dune δίπλα στην θάλασσα.

Συγκεκριμένα βρίσκεται στο Qinhuangdao της Κίνας και βραβεύτηκε ώς ένα από«Καλύτερα Κτίρια κάτω από 1.000 τετραγωνικά μέτρα». Το πολιτιστικό κτίριο συνομιλεί με τη φύση και την απλότητα ενώ αποτελείται από 10 αίθουσες και ένα καφέ, που μιμούνται τις σπηλιές και τις κυρτώσεις του εδάφους. Θυμίζει τα πρώτα καταφύγια των ανθρώπων ενώ η ακανόνιστη υφή που προέκυψε έμεινε εμφανής, για να δοθεί έμφαση στα γνωρίσματα της χειροποίητης κατασκευής.

 

 

 

«Το Μουσείο Τέχνης Dune ενσωματώνει μια μοναδική σχέση μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού. Ο χώρος μιλάει για τον τόπο και η υλική συνάφεια ενισχύει την έννοια », δήλωσε ο Stefano Pujatti, μέλος της κριτικής επιτροπής.

 

 

Η άμμος γύρω από το μουσείο τέχνης κάνει αυτό το μέρος ένα κόσμημα της ακτής που εναρμονίζεται απόλυτα με το φυσικό τοπίο. Τα παράθυρα του υπενθυμίζουν το σχήμα της σπηλιάς και επιτρέπουν να μπει φυσικό φως που μεταβάλλεται κατά τη διάρκεια της μέρας. Η οροφή άμμου διατηρεί δροσερό το κτίριο, ενώ το σύστημα άντλησης θερμού αέρα που χρησιμοποιείται αντί για κλιματισμό αυξάνει την ενεργειακή του απόδοση.

 

 

 

Το μουσείο άνοιξε το 2018 και προγραμματίζεται ακόμα η κατασκευή νέων γκαλερί, ακριβώς μπροστά στο νερό, που θα φιλοξενούν νέους καλλιτέχνες ή θα λειτουργούν ως στούντιο και θα είναι προσβάσιμες μόνο με σκάφος. Η φιλοσοφία της κατασκευής επικεντρώνεται στην ισορροπία μεταξύ ανθρώπου και φύσης.

 
 

[email protected]

"The most beautiful experience we can have is the mysterious. It is the fundamental emotion that stands at the cradle of true art and true science". Albert Einstein