Home / Good Life  / Ένας άλλος κόσμος στη Δρέσδη της Γερμανίας!

Ένας άλλος κόσμος στη Δρέσδη της Γερμανίας!

Δρέσδη
Η “Φλωρεντία του Έλβα”, όπως κάποτε την αποκαλούσαν, προσφέρει ένα ονειρικό ταξίδι στα άδυτα της σύγχρονης Γερμανίας, όπου οι μοντέρνες περιοχές διατηρούν την παλιά τους αίγλη και οι street art καλλιτέχνες εκσυγχρονίζουν την νοσταλγική ατμόσφαιρα των συνοικιακών περιοχών. Καλώς ήρθατε στη Δρέσδη!

 

Έχοντας αφήσει πίσω της μία βαριά ιστορία, η Δρέσδη κατάφερε να αναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες της και να γίνει ένας παραμυθένιος προορισμός για κάθε ανήσυχο ταξιδιώτη. Ετοίμασε βαλίτσες, για ένα ταξίδι γεμάτο πολιτισμό, κουλτούρα και διασκέδαση.

 

Δρέσδη

 

Ανακάλυψε τα must see μνημεία και δραστηριότητες, που θα σε κάνουν να εντάξεις τη Δρέσδη στην travel list σου!

 

Royal Palace

Ίσως το πιο επιβλητικό μνημείο της Δρέσδης, το Royal Palace, που βρίσκεται μέσα στην καρδιά της Παλιάς Πόλης, με το αναγεννησιακό του στυλ και το βασιλικό του ύφος, σε προσκαλεί σε ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο.

 

 

Sanctissimae Trinitatis Cathedral – Katholische Hofkirche

Ως το νεότερο μπαρόκ κτίριο της πόλης,.ο καθεδρικός ναός Sanctissimae Trinitatis είναι ένα από τα πιο βασικά και εντυπωσιακά αξιοθέατα.

 

 
Procession of Princes

Η Λιτανεία των Πριγκιπών είναι το μεγαλύτερο έργο πορσελάνης στον κόσμο,.κατασκευασμένο από συνολικά 25.000 πορσελάνινα πλακίδια, και αναπαριστά μία παρέλαση εμβληματικών ιστορικών προσώπων.

 

 
Funnel Wall

Ένα από τα πιο δημοφιλή street art έργα, που κοσμούν τη Δρέσδη, βρίσκεται στη συνοικία Neustadt Kunsthofpassage. Οι καλλιτέχνες André Tempel, Annette Paul και Christoph Roßner μετέτρεψαν την εξωτερική πρόσοψη του κτιρίου σε μουσική ορχήστρα, η οποία παράγει ήχους με το νερό της βροχής!

 

Δρέσδη

 

Saurierpark

Αν ταξιδεύεις με την οικογένειά σου στη Δρέσδη, τότε το μέρος που πρέπει να επισκεφτείς είναι το θεματικό πάρκο Saurierpark.  Μέσα από 200 ομοιώματα, το πάρκο διηγείται την ιστορία των δεινοσαύρων, από τον Τυρανόσαυρο Ρεξ μέχρι και τον Βαρόσαυρο και προσφέρει δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.

 

 

Dresden Suspension Railway

Κάνοντας μία βόλτα με το ιστορικό τελεφερίκ της Δρέσδης, θα ανακαλύψεις όλα τα μυστικά της πόλης, μέσα σε μία διαδρομή!

 

Δρέσδη

 

Εσύ, θα επισκεφτείς τη Δρέσδη;

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada