Home / Good Life  / Art & Culture  / Έκθεση ζωγραφικής στην κυκλαδίτικη Νάξο

Έκθεση ζωγραφικής στην κυκλαδίτικη Νάξο

Δεκαοκτώ έργα ζωγραφικής του Νίκου Μόσχου, νέα και παλιότερα, προερχόμενα από ιδιωτικές συλλογές και τη γκαλερί Ζουμπουλάκη, αλλά και δύο νέα γλυπτά του, παρουσιάζονται στον Πύργο Μπαζαίου στη Νάξο.

 

Η έκθεση με τίτλο “Animated Connotations”, εντάσσεται στο πρόγραμμα του 21ου Φεστιβάλ Νάξου, το οποίο πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι, με επίκεντρο τον Πύργο Μπαζαίου διατηρητέο μνημείο του 17ου αιώνα, στην ενδοχώρα του νησιού. Το Φεστιβάλ τελεί υπό την Αιγίδα και την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Ο Νίκος Μόσχος γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1979. Πήρε τα πρώτα μαθήματα Ζωγραφικής από τον πατέρα του, Τάκη Μόσχο. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (1997-2003) Ζωγραφική με τον Χρόνη Μπότσογλου και Φωτογραφία με τον Μανώλη Μπαμπούση. Ανήκει στους πιο δημοφιλής ζωγράφους της γενιάς του κι έχει κατακτήσει το εγχώριο φιλότεχνο κοινό.

 

 

I am a warrior so that my son may be a merchant so that his son may be a poet.n1 2020 acrylic on linen 80x80cm

con

You are already in the party, acrylic on linen 190 x 140 cm 2015

 

 

 

Ο ιστορικός τέχνης Francesco Piazza αναφέρει: “Εάν στη σύγχρονη ζωγραφική υπάρχει μια επιστροφή στην απεικόνιση σε βάρος της αφηρημένης αλλά και της εννοιολογικής τέχνης, το χρωστάμε σε καλλιτέχνες όπως τον Νίκο Μόσχο, ο οποίος διαμορφώνει την αντίληψή του για την τέχνη μέσω ενός νέου παραστατικού ιδιώματος· απρόβλεπτου, γεμάτου δραματικό και ώριμο συμβολισμό”.

 

 

 

Η έκθεση θα διαρκέσει έως 26/9/2021. Ανακαλύψτε περισσότερα εδώ!

[email protected]

"The most beautiful experience we can have is the mysterious. It is the fundamental emotion that stands at the cradle of true art and true science". Albert Einstein