Home / Wellness  / Health  / Άσκηση και Υγεία: Ο καλύτερος συνδυασμός

Άσκηση και Υγεία: Ο καλύτερος συνδυασμός

Άσκηση και Υγεία: Ο καλύτερος συνδυασμός
Άσκηση: Τα οφέλη της στην υγεία σου που αξίζει να γνωρίζεις!

Συγκεντρώσαμε τους πέντε λόγους που η άσκηση κάνει καλό στην υγεία μας. 

 

 

Βοηθά στον έλεγχο του βάρους. 

Είναι καλό να ελέγχουμε το βάρος μας ακόμη και αν δεν έχουμε ξεπεράσει τα φυσιολογικά όρια, καθώς η διατήρηση του ιδανικού βάρους συνεπάγεται καλύτερη υγεία. Η άσκηση στέκεται σύμμαχός μας σε αυτό. 

Η σωματική δραστηριότητα, οποιουδήποτε είδους, βοηθά στο να κρατηθούμε στα ίδια επίπεδα και να μη βάλουμε ή χάσουμε αντίστοιχα βάρος. Για αυτό είναι καλό να βάλουμε τουλάχιστον το περπάτημα στην καθημερινότητά μας. Τώρα ιδιαίτερα με την πανδημία θα μας βοηθήσει να εκτονωθούμε και να νιώσουμε καλύτερα. 

 

Άσκηση και Υγεία: Ο καλύτερος συνδυασμός

 

 

Ισχυροποιεί το ανοσοποιητικό μας σύστημα. 

Όλες οι μορφές άσκησης ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού έναντι μικροβιακών και κυρίως ιογενών λοιμώξεων, γεγονός που μας θωρακίζει και μας κάνουν πιο δυνατούς σε αρρώστιες. Όχι κι άσχημα. 

 

Βελτιώνει τη διάθεσή μας. 

Η γυμναστική βελτιώνει τη διάθεση σημαντικά. Δεν είναι λίγες οι φορές που νιώθεις σκασμένος και ένας λίγο πιο γρήγορος περίπατος ή τρέξιμο έστω για πέντε λεπτά, σε απελευθερώνει από το στρες και αισθάνεσαι ψυχικά καλύτερα. Η γυμναστική  διεγείρει χημικές ουσίες του εγκεφάλου που μας κάνουν πιο χαρούμενους και χαλαρούς.

 
Άσκηση και Υγεία: Ο καλύτερος συνδυασμός

Η άσκηση μας φέρνει την ευτυχία;

 

 

Μας διατηρεί νέους. 

Ο συνδυασμός αερόβιας και αναερόβιας άσκησης μπορεί να συμβάλει στην επιβράδυνση βιολογικής φθοράς και να μας κρατήσει για λίγο περισσότερο νέους. Αν δε προσέξουμε και τη διατροφή μας τα αποτελέσματα θα είναι καλύτερα! 

 

Βελτιώνει τη σεξουαλική ζωή.

Η τακτική άσκηση θα μας γεμίσει με ενέργεια, όπως είπαμε και παραπάνω, θα αλλάξει τη διάθεσή μας προς το καλύτερο και θα τονώσει την την αυτοπεποίθησή μας, η οποία με τη σειρά μας θα μας κάνει να έχουμε πιο θετική εικόνα για το σώμα μας και τον εαυτό μας. Όλα αυτά θα μας βοηθήσουν να έχουμε περισσότερη ερωτική διάθεση και καλύτερη σεξουαλική ζωή. 

 

Ακόμη να πεισθείς πως πρέπει να εντάξεις τη γυμναστική στη ζωή σου;

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!