Home / Good Life  / Art & Culture  / Ατομική έκθεση της Μαρίας Φιλοπούλου στην Πάτμο

Ατομική έκθεση της Μαρίας Φιλοπούλου στην Πάτμο

cozy vibe art sea landscapes
Η νέα έκθεση της καλλιτέχνιδος που αγαπά τα θαλασσινά τοπία.

 

“Στο Νερό” είναι ο τίτλος της νέας ατομικής έκθεσης της Μαρίας Φιλοπούλου, που εγκαινιάζεται στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στην Πάτμο στις 11 Αυγούστου 2017.

 

cozy vibe art sea landscapes

 

Η έκθεση παρουσιάζει χαρακτηριστικά έργα από το τόσο ευδιάκριτο δημιουργικό σύμπαν της Μαρίας Φιλοπούλου, η οποία έχει ταυτιστεί από τα μέσα της δεκαετίας του ’90 και μετά με θαλασσινά τοπία και κυρίως με την κατάδυση του ανθρώπινου σώματος σε αυτά. Τη συνύπαρξη σώματος και θάλασσας, την κατάδυση που συχνά παραπέμπει σε μια λυτρωτική διαδικασία.

 

cozy vibe art sea landscapes

 

Οι επισκέπτες της γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στην Πάτμο θα δουν υποβρύχιους κολυμβητές ανάμεσα σε αρχαία σπαράγματα, αλλά και στην απεραντοσύνη του βυθού, θάλασσες που στραφταλίζουν κάτω από τον δυνατό ήλιο, λουόμενους σε καταρράκτες σε παραλίες, πάνω στην ζεστή άμμο.

 

cozy vibe art sea landscapes

cozy vibe art sea landscapes

cozy vibe art sea landscapes

 

Η Μαρία Φιλοπούλου, αποτελεί μια από τις βασικότερους εκπροσώπους της σύγχρονης παραστατικής ζωγραφικής της χώρας μας. Βαθιά ανθρωποκεντρική, δεν δημιουργεί έγκλειστους κόσμους αλλά ολόκληρα τοπία για να αφήσει τις φιγούρες της να αναπτυχθούν.

 

www.kapopoulosart.gr/en/

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath