
Κάθε καλοκαίρι η γρανίτα είναι από τις πιο αγαπημένες μας γευστικές συνήθειες. Μάθετε πώς θα τη φτιάχνετε σπίτι με παραλλαγές!
Μικροί και μεγάλοι λατρεύουμε τη γρανίτα, αφού αποτελεί μια άκρως δροσιστική επιλογή όπου κι αν είμαστε. Τώρα, μπορούμε να φτιάξουμε στο σπίτι τις δικές μας γευστικές παραλλαγές, χωρίς συντηρητικά και χρώματα.
Ακολουθούν 3 εύκολες και μοναδικά γευστικές συνταγές για σπιτική γρανίτα, εύκολα και, κυρίως, υγιεινά!
Γρανίτα με φρέσκα κεράσια και γιαούρτι
Υλικά
Μερικά φρέσκα κεράσια που θα έχουν παγώσει
Γιαούρτι στραγγιστό
Φόρμα για γρανίτες
Εκτέλεση
Χτυπήστε σε ένα μπλέντερ τα παγωμένα κεράσια, μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Ρίξτε λίγο από το μείγμα στη βάση της θήκης. Στη συνέχεια, προσθέστε μια κουταλιά γιαούρτι και μερικά κοματάκια από κομμένα κεράσια. Κάντε το ίδιο σε κάθε θήκη γρανίτας.
Γρανίτα με φρέσκα βερίκοκα και ροδάκινα
Υλικά
Μερικά φρέσκα ροδάκινα και βερύκοκα
Δυόσμο (εναλλακτικά)
Εκτέλεση
Βάλτε μαζί στον αποχυμωτή τα βερίκοκα και τα ροδάκινα. Πάρτε τον χυμό τους και γεμίστε με αυτόν τις φόρμες της γρανίτας. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μικρά κυβάκια από τα φρούτα και ένα φυλλαράκι δυόσμο.
Γρανίτα με μπανάνα, κακάο και φυστικοβούτυρο
Yλικά
Ώριμες μπανάνες παγωμένες
Κακάο σκόνη
Φυστικοβούτυρο
Εκτέλεση
Βγάλτε τις μπανάνες από την κατάψυξη και χτυπήστε τις καλά στο μπλέντερ. Χωρίστε το μείγμα σε δύο μπολ, και στο δεύτερο ρίξτε λίγο κακάο σε σκόνη και φυστικοβούτυρο. Γεμίστε με το μείγμα διαδοχικά τις θήκες και βάλτε τις στην κατάψυξη. Αν θέλετε βάλτε και ροδέλες μπανάνας σε κάθε θήκη.