Home / Wellness  / Mind  / Πώς να διαχειριστώ το στρες που με καταβάλλει;

Πώς να διαχειριστώ το στρες που με καταβάλλει;

Πώς να διαχειριστώ το στρες που με καταβάλλει;
Ρεαλιστικές τεχνικές για να βγείτε από το stress mode.

Οι τρόποι για να καταπολεμήσετε το στρες.

 

Αρχίστε το γράψιμο…

Καταγράψτε τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας για ό,τι σας προκαλεί άγχος και σας απασχολεί περισσότερο αυτή την περίοδο. Έρευνες δείχνουν ότι το να κρατάτε κάποιου είδους ημερολόγιο σκέψεων και να γράφετε κάπου αυτό που σας προβληματίζει και επιδρά άσχημα στην ψυχολογία σας είναι μία πολύ αποτελεσματική πρακτική για τη μείωση του άγχους.

 
Οργανώστε τον χώρο σας.

Λόγω της κατάστασης είμαστε πολύ περισσότερο από ποτέ μέσα στο σπίτι. Αυτό σημαίνει πως ο χώρος μας είναι το καταφύγιό μας, μέσα στο οποίο πρέπει να ηρεμούμε και να αισθανόμαστε καλά. Για να καταπολεμήσετε το άγχος σας ασχοληθείτε με τον χώρο σας. Πετάξτε ό,τι περιττό, περιποιηθείτε το εσωτερικό του, προσθέστε λουλούδια ή αντικείμενα που σας φτιάχνουν το κέφι και γενικά δημιουργήστε την ατμόσφαιρα που θα σας βοηθήσει να διαχειριστείτε το στρες με επιτυχία.

 

Μην ξεχνάτε: Η αποτυχία είναι υποχρεωτική.

Όλοι έχουν τον φόβο της αποτυχίας και πολλοί δυσκολεύονται να τη διαχειριστούν. Όμως μην ξεχνάτε: Η αποτυχία είναι υποχρεωτική προϋπόθεση για την επιτυχία, ένα στάδιο που μας ωθεί στη βελτίωση και μας αναγκάζει να εργαστούμε για το καλύτερο. Αν φτάσετε στη συνειδητοποίηση αυτού, τότε είστε σε πολύ καλό δρόμο σε ό,τι αφορά στη διαχείριση του στρες.

 

 

Πώς να διαχειριστώ το στρες που με καταβάλλει;

 

 

 

Σκεφτείτε πως το στρες μπορεί να μας κάνει ευτυχισμένους!

Κι όμως! Το άγχος μπορεί να έχει και θετικό αντίκτυπο στην ζωή μας. Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες μας κάνει περισσότερο παραγωγικούς, ενώ μεταξύ άλλων μας κάνει περισσότερο ανθεκτικούς σε δυσκολίες.

 

Διαλογιστείτε. 

Κάποια ώρα διαλογισμού την ημέρα μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια στην μάχη σας με το άγχος. Ο διαλογισμός μπορεί να κάνει τον οργανισμό σας πιο ανθεκτικό στο στρες και να σας ανεβάσει την διάθεση.

 

Μιλήστε με τους φίλους σας.

Μείνετε συνδεδεμένοι με τους φίλους και τους ανθρώπους που αγαπάτε και επικοινωνήστε τακτικά μαζί τους. Η συναναστροφή με φίλους λειτουργεί ως αντιστρες χάπι και μας βοηθά να νικήσουμε σε ένα βαθμό τις αρνητικές σκέψεις και το στρες.

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!