Home / Beauty  / Πως η αλόη βέρα απομακρύνει την ακμή

Πως η αλόη βέρα απομακρύνει την ακμή

Πως η αλόη βέρα απομακρύνει την ακμή
Αλόη βέρα για καταπολέμηση της ακμής.

Η αλόη βέρα χρησιμοποιείται σε πολλά καλλυντικά καθώς περιέχει πλήθος ευεργετικών συστατικών. Η δράση της είναι ενυδατική, επουλωτική και καταπραϋντική. Βοηθά στην επούλωση τραυμάτων και καταπραΰνει ερεθισμούς του δέρματος, εγκαύματα και κοκκινίλες. Ακόμη, συμβάλλει στην καταπολέμηση της ακμής, των δερματικών αλλεργιών, ενώ επιβραδύνει τη γήρανση του δέρματος, είτε με εσωτερική, είτε με εξωτερική χρήση. Ποια είναι η συμβολή της στην ακμή;

 

Αντιβακτηριδιακή δράση.

Πιο συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά την ακμή, έχει θεραπευτική εφαρμογή καθώς τα αντιβακτηριδιακά της στοιχεία αποτρέπουν τα βακτηρίδια να μολύνουν τις πληγές της ακμής και επιταχύνουν τη διαδικασία της επούλωσης.

 

Θεραπεία των σημαδιών της ακμής.

Σε περιπτώσεις έντονης ακμής, το εκχύλισμα αλόης μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των σημαδιών καθώς η ανθρακόνη που περιέχει ενισχύει την κυτταρική ανάπτυξη και αποκατάσταση. Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως η αλόη βέρα, χρησιμοποιείται συμπληρωματικά για την αντιμετώπιση της ακμής καθώς δεν θεραπεύει το πρόβλημα από την ρίζα του αλλά περιορίζει κατά πολύ την εμφάνιση των συμπτωμάτων.

 

Επιδερμίδα που αναπνέει.

Η αλόη βέρα μπορεί να λειτουργήσει σαν φυσικό καθαριστικό που διώχνει ό,τι περιττό μένει στο πρόσωπο. Καθώς απομακρύνει ό,τι βλαβερό, βοηθά τους πόρους να αναπνέουν. Οι κλειστοί πόροι οδηγούν σε σπυράκια και παραγωγή σμήγματος. Στην περίπτωση της ακμής το ζητούμενο είναι η επιδερμίδα να μην επιβαρύνεται με φραγμένους πόρους που μπορεί να επιδεινώσουν το πρόβλημα.

 

Πως η αλόη βέρα απομακρύνει την ακμή
 
Φυσικές συνταγές με εκχύλισμα αλόης.
Αλόη Βέρα και μέλι για ουλές ακμής.

Πάρτε το εκχύλισμα αλόης και σε ένα μπολάκι προσθέστε μια κουταλιά μέλι. Ανακατέψτε καλά και εφαρμόστε το μείγμα στις περιοχές που έχετε πρόβλημα. Αφήστε το μείγμα να δράσει για ώρες ή ακόμη και όλο το βράδυ και έπειτα καθαρίστε καλά το πρόσωπο.

 

Αλόη βέρα με γάλα και ζάχαρη.

Προσθέστε τη ζάχαρη σε μισή κούπα γάλα και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέστε 2 κουταλάκια του γλυκού αλόη σε μορφή γέλης και ανακατέψτε καλά. Εφαρμόστε αυτή τη μάσκα στο πρόσωπό σας και αφήστε να δράσει για 20 λεπτά. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!