Home / Family  / Οικογενειακές στιγμές στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Οικογενειακές στιγμές στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο υπόσχεται μοναδικές οικογενειακές στιγμές με υπέροχες δράσεις.

H καλλιτεχνική περίοδος  του 2023 ξεκίνησε δυναμικά για το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, συνεχίζοντας τις δράσεις για μικρούς και μεγάλους, που υπόσχονται μοναδικές οικογενειακές στιγμές.

 

Δράσεις και παραστάσεις που μας εισάγουν σε έναν κόσμο μαγικό,.χάρη στη βιωματική και διαθεματική επαφή με τη μουσική και τη συνομιλία της με τις άλλες τέχνες. Κάθε σαββατοκύριακο, μπορείτε να παρακολουθήσετε συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, να πάρετε μέρος σε εργαστήρια,.να γνωρίσετε τα μουσικά όργανα, να περιηγηθείτε στους χώρους του Μεγάρου, να ανακαλύψετε τα διάφορα επαγγέλματά του, να γνωρίσετε συντελεστές των εκδηλώσεων του καλλιτεχνικού προγράμματος.

 

Οι δράσεις του Μεγάρου απευθύνονται σε όλους, οικογένειες, παιδιά, εφήβους, ενήλικες και σχολεία. Επιλέξτε τα δικά σας αγαπημένα.

 

Για οικογένειες με παιδιά έως και 3 ετών

Μικρά θεάματα για τα μικρά: Λέξεις που χορεύουν, ήχοι που παίζουν κρυφτό, εικόνες και ιστορίες που εξάπτουν τη φαντασία:.οι παραστατικές τέχνες και ο κινηματογράφος ως εργαλεία βιωματικής εξερεύνησης του κόσμου για βρέφη και παιδιά μέχρι τριών ετών και τους συνοδούς τους.

 

Σε έναν  χώρο κατάλληλα διαμορφωμένο, όπου τα παιδιά μπορούν να περιφέρονται ελεύθερα και να παίζουν,.η τέχνη δημιουργεί ερεθίσματα και πολύτιμες αναμνήσεις.

 

 

ΚΥΡ 29/01: Μουσικοχορευτικές ανακαλύψεις!

Η μουσική ισορροπεί σε ένα φλάουτο που λάμπει, κι ο χορός μάς τραγουδά, στρίβει και χοροπηδά! Ο χορός και η μουσική κατοικούν μέσα μας από τους πρώτους χτύπους της καρδιάς. Δύο χορεύτριες κι ένας μουσικός οδηγούν τα βρέφη και τα μικρά παιδιά, μαζί με τους γονείς τους, σε ένα τόπο μαγικό. Εκεί που ρέουν μελωδίες, ακούγονται βηματάκια και συμβαίνουν εκπλήξεις!

 

Αίθουσα Εκπαιδευτικών 10:00-11:00

 

ΚΥΡ 19/02: Baby and me

Η πρώτη κινηματογραφική εμπειρία για βρέφη και μικρά παιδιά κάτω των τριών.από το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας. Προβολές κινούμενων σχεδίων σύντομης διάρκειας, χωρίς διαλόγους, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο με μαλακές επιφάνειες, φιλικό φωτισμό και ήχο.

 

Αίθουσα Εκπαιδευτικών 10:00-11:00

 

ΚΥΡ 12/03: Έχασα το μαξιλάρι μου…

Στο δάσος ένα πουλάκι ζει ευτυχισμένο μέχρι που χάνει το μαξιλάρι του. Για να το παρηγορήσουν οι φίλοι του του προσφέρουν άλλα μαξιλάρια, αλλά κανένα δεν αρέσει στο μικρό πουλί. Αποφασίζουν τότε να του δώσουν τα παιχνίδια τους: ένα παιχνίδι που παίζει μουσική,.ένα λουλούδι που μοσχοβολάει, ένα μαλακό κουβερτάκι… Στο τέλος ένας καινούργιος φίλος θα δώσει τη λύση. Μια παράσταση από την ομάδα “Παραμύθι από μακριά”. που ταξιδεύει τα μικρά παιδιά μέσα από ήχους, χρώματα και αντικείμενα στον κόσμο των αισθήσεων.

 

Αίθουσα Εκπαιδευτικών 10:00-11:00

 

Για οικογένειες με παιδιά από 4 ετών

Πόσες νότες χωρούν σε ένα παραμύθι

Σε αυτούς τους πρωτότυπους διαλόγους ένα διαφορετικό μουσικό όργανο.γίνεται κάθε φορά το τζίνι του παραμυθιού που μεταμορφώνει την αφήγηση σε μια μοναδική μουσική εμπειρία:.η μαγική γλώσσα των ήχων βγαίνει από το μουσικό όργανο και μπλέκεται με τις λέξεις, για να ζωντανέψει τις ιστορίες ενός κόσμου φτιαγμένου από θαύματα.

 

ΣAB 28/01

Αφήγηση | Παραμυθοκόρες

Λύρα | Νίκος Ξανθούλης

 

ΣΑΒ 04/02

Αφήγηση | Χριστίνα Παλαιολόγου

Κοντραμπάσο | Βασίλης Παπαβασιλείου

 

ΣAB 18/02

Αφήγηση | Έλσα Λουμπαρδιά

Ούτι | Αλέκος Βρέτος

 

ΣAB 11/03

Αφήγηση με κούκλα | Κυριακή Δοξαρά

Βιολί | Γεωργία Τσολάκη

 

Αίθουσα Εκπαιδευτικών 11:00-12:00

 

Για οικογένειες με παιδιά από 6 ετών

Ανακαλύπτοντας τα μουσικά όργανα: Γιατί, πώς, από τι, πότε… κάθε μουσικό όργανο είναι ένας μικρός λαβύρινθος τεχνικής και γνώσης που εξάπτει την περιέργεια μικρών και μεγάλων. Όλες οι ερωτήσεις σας θα απαντηθούν, καθώς τα μουσικά όργανα δίνουν ραντεβού μαζί σας σε μια ανεπίσημη συνάντηση γνωριμίας,.όπου μπορείτε να πλησιάσετε, να αγγίξετε, να ρωτήσετε, να γελάσετε δυνατά… Τα μουσικά όργανα σάς μιλούν για το παρελθόν, σας λένε την ιστορία τους και ονειρεύονται το μέλλον τους.

 

29/01: Όργανα εποχής

05/02: Μουσικά όργανα της Ανατολής & της ελληνικής παράδοσης

12/02: Ηλεκτρικά όργανα

 

Αίθουσα Εκπαιδευτικών 12.00-13.00

 

Τα όργανα της συμφωνικής ορχήστρας

Οι ομάδες των μουσικών οργάνων που συνθέτουν τη συμφωνική ορχήστρα. ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια των παιδιών. Με τους μουσικούς της Underground Youth Orchestra,.υπό την καθοδήγηση του καλλιτεχνικού διευθυντή και μαέστρου της Κώστα Ηλιάδη.

 

19/02: Έγχορδα

19/03: Ξύλινα πνευστά

02/04: Χάλκινα πνευστά

09/04: Πιάνο, άρπα

23/04: Κρουστά

 

 12/03:  Το εκκλησιαστικό όργανο του Μεγάρου

Η Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης φιλοξενεί ένα από τα μεγαλύτερα εκκλησιαστικά όργανα στην Ευρώπη. Tο εντυπωσιακό μέγεθός του με τους 6.080 αυλούς.και η ιδιαίτερη κατασκευή του συνδυάζει παραδοσιακές τεχνικές του 13ου αιώνα με τη σύγχρονη τεχνολογία… Με την επιβλητική και ευγενή του παρουσία το εκκλησιαστικό όργανο του Μεγάρου θα μαγέψει τα παιδιά,.που θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα μυστικά του.

 

Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης  12:00-13:00

 

Για παιδιά  7 -12 ετών

Εργαστήριο ρυθμού: Στο εργαστήριo αυτό ο ρυθμός γίνεται η βάση για να δημιουργήσετε όλοι μαζί, να παίξετε με τον ρυθμό του σώματος, της φωνής σας,.των κρουστών οργάνων ή των χεριών σας, δημιουργώντας τη δική σας ομαδική ρυθμική σύνθεση.

 

 

28/01: Οι διαδρομές του ρυθμού στο σώμα, τη φωνή, την κίνηση

Μέσα από το σώμα μας (body percussion), το πολυφωνικό τραγούδι και τις κλακέτες.εξερευνούμε τις δυναμικές και τις ποικιλίες του ρυθμού στις μουσικές γωνιές του κόσμου.

 

04/02: Ρυθμός και ηχοχρώματα

Ρυθμικά μοτίβα, παιχνίδια και «σινιάλα» μάς βοηθούν να συντονιστούμε μεταξύ μας σε μια μουσική ομάδα κρουστών.

 

 11/02: Σχεδιάζουμε, αυτοσχεδιάζουμε και παίζουμε!

Το σώμα, η φωνή μας και μικρά κρουστά είναι τα ρυθμικά εργαλεία.που χρησιμοποιούμε για να δημιουργήσουμε τη μουσική σύνθεση της ομάδας μας.

 

ΣΑΒ 18/02: Ώρα για… ηχογράφηση!

Μια μουσική αποστολή: η ομάδα σας ηχογραφεί τη δική της μουσική σύνθεση.

 

Αίθουσα Εκπαιδευτικών  15:00-16:30

 

Για παιδιά 10 έως 12 ετών και εφήβους 12 +

 

 Βιωματικός προσανατολισμός: Τα “κρυφά” επαγγέλματα του Μεγάρου

Ελάτε να γνωρίσετε τους ανθρώπους του Μεγάρου και να περιηγηθείτε σε χώρους. που δεν είναι προσβάσιμοι στο ευρύ κοινό,.εκεί που υλοποιείται κάθε φορά το καλλιτεχνικό όραμα των δημιουργών.

 

04/03: Σκηνικά και σκηνικά αντικείμενα, Περιήγηση στο φροντιστήριο

 18/03: Κοστούμια και αξεσουάρ, Περιήγηση στο βεστιάριο

 

Για παιδιά 10-12 ετών, 15:00-16:00

Για εφήβους 12+ ετών, 16:30-17:30

 

 

Μάθετε περισσότερα για τις παραπάνω δράσεις, αλλά και για τα εργαστήρια παιδιών και ενηλίκων ΕΔΩ.  

Η δήλωση συμμετοχής στα προγράμματα γίνεται με τηλεφωνική κράτηση Τ: 210 72 82 348 & 210 72 82 363.

 

www.megaron.gr

mariamylona@cozyhome.gr

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath

})(jQuery)