Home / Beauty  / Μη χειρουργικές επιλογές για την αναζωογόνηση των χεριών, από τη Dr Γεωργία Βαδαρλή

Μη χειρουργικές επιλογές για την αναζωογόνηση των χεριών, από τη Dr Γεωργία Βαδαρλή

χεριών
Είναι συνηθισμένο φαινόμενο οι ασθενείς όταν αναζητούν θεραπείες αντιγήρανσης να επικεντρώνονται περισσότερο στο πρόσωπο και στη συνέχεια στο σώμα. Ένα σημείο του σώματος όμως που συχνά παραβλέπεται είναι τα χέρια. Στην πραγματικότητα, τα χέρια μπορούν να αποκαλύψουν την πραγματική ηλικία ενός ατόμου εξίσου με το πρόσωπο. Με την πάροδο του χρόνου, μπορούν να χάσουν όγκο, να εμφανίσουν κηλίδες και να εμφανίσουν σημάδια ρυτίδων, καθιστώντας τα ένα αποκαλυπτικό σημάδι γήρανσης. Η πλαστική χειρουργική ωστόσο διαθέτει πολλές επιλογές, χειρουργικές και μη, για την αναζωογόνηση των χεριών, ώστε να αποκατασταθεί η νεανική τους όψη.

 

Ποιες είναι οι μη χειρουργικές επιλογές για την αναζωογόνηση των χεριών;

Fillers

Τα δερματικά πληρωτικά είναι μια δημοφιλής επιλογή για την αποκατάσταση του χαμένου όγκου στα χέρια. Καθώς μεγαλώνουμε, τα χέρια μπορεί να γίνουν πιο οστέινα και φλεβώδη λόγω της απώλειας λίπους και κολλαγόνου. Τα δερματικά fillers  που περιέχουν υαλουρονικό οξύ μπορούν να εγχυθούν στρατηγικά στα χέρια για να προσθέσουν όγκο, να γεμίσουν το δέρμα και να μειώσουν την εμφάνιση φλεβών και τενόντων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πιο λεία και πιο νεανικά χέρια.

 
LASER

Οι κηλίδες λόγω ηλικίας μπορούν να προσδώσουν στα χέρια μια γερασμένη εμφάνιση. H θεραπεία με Laser χρησιμοποιεί  στοχευμένη ενέργεια για να διασπάσουν τα χρωστικά κύτταρα στις κηλίδες ηλικίας, προκαλώντας τη σταδιακή εξάλειψή τους. Μετά την θεραπεία  στο δέρμα παρατηρείται ήπια ερυθρότητα, η οποία υποχωρεί σε λίγες μέρες.

 

Χημικά Peeling

Χημικά πίλινγκ μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την απολέπιση του ανώτερου στρώματος του δέρματος στα χέρια, προωθώντας την ανάπτυξη νέων, πιο υγιών κυττάρων του δέρματος. Τα peeling που περιέχουν γλυκολικό οξύ ή τριχλωροξικό οξύ (TCA) μπορούν να βελτιώσουν την υφή του δέρματος, να ελαχιστοποιήσουν την εμφάνιση λεπτών γραμμών και να μειώσουν την μελάγχρωση.

 

Microneedling

Το Microneedling περιλαμβάνει τη χρήση μικροσκοπικών βελονών για τη δημιουργία ελεγχόμενων μικροτραυματισμών στο δέρμα. Αυτό διεγείρει τη φυσική θεραπευτική αντίδραση του σώματος, οδηγώντας σε αυξημένη παραγωγή κολλαγόνου και σύσφιξη του δέρματος. Ειδικότερα το  Microneedling με το Dermapen 4 μπορεί να βελτιώσει πολύ περισσότερο τη χαλάρωση και την υφή του δέρματος στα χέρια, δίνοντάς τους μια πιο νεανική εμφάνιση.

 

Μεσοθεραπεία με υαλουρονικό

Με την συγκεκριμένη μεσοθεραπεία επιτυγχάνεται βαθιά ενυδάτωση του δέρματος της ραχιαίας επιφάνειας των χεριών. Μετά την ολοκλήρωση των συνεδριών που συνήθως είναι δυο ή τρεις , το δέρμα των χεριών είναι σαφώς πιο ενυδατωμένο και σφριγηλό ενώ αποκτά και πιο νεανική όψη.

 

Μεσοθεραπεία με PRP

Το PRP (Platelet Rich Plasma) αξιοποιεί τα επουλωτικά συστατικά του αίματος του ίδιου του ατόμου, τα οποία ενίενται στο δέρμα  για να επιταχύνουν τον φυσικό ρυθμό ανανέωσης των κυττάρων, αποκαθιστώντας έτσι τις βλάβες που παρουσιάζονται στο δέρμα με την πάροδο του χρόνου. Το αποτέλεσμα είναι μείωση των ρυτίδων, βελτίωση του τόνου και της υφής του δέρματος της ράχης των χεριών.

 

Ανάπλαση του δέρματος των χεριών με Laser ND:YAG

Το Laser ND:YAG είναι ένα συγκεκριμένο είδος Laser που εκπέμπει ακτίνα υψηλής έντασης φωτός στα 1064 nm. Το μεγαλύτερο μήκος κύματος που διαθέτει, μεταφέρει θερμική ενέργεια στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος με αποτέλεσμα την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης βελτιώνοντας με τον τρόπο αυτό την υφή του δέρματος, τις λεπτές ρυτίδες και την ελαστικότητα του.

Οφέλη της μη χειρουργικής αναζωογόνησης χεριών
  • Γρήγορη διαδικασία. Αυτό επιτρέπει στα άτομα να συνεχίσουν τις καθημερινές τους δραστηριότητες αμέσως μετά τη θεραπεία.
  • Φυσικά αποτελέσματα. Οι έμπειροι πλαστικοί χειρουργοί μπορούν να επιτύχουν αποτελέσματα φυσικής εμφάνισης, αποκαθιστώντας τον όγκο και τη νεανική εμφάνιση στα χέρια χωρίς να δημιουργούν τεχνητή ή υπερβολική εμφάνιση.
  • Ελάχιστη δυσφορία. Οι περισσότερες μη χειρουργικές διαδικασίες αναζωογόνησης των χεριών είναι καλά ανεκτές με ελάχιστη δυσφορία. Μπορούν να εφαρμοστούν τοπικές αναισθητικές κρέμες για να εξασφαλιστεί μια άνετη εμπειρία.
  • Προσαρμοσμένη θεραπεία. Οι ανάγκες αναζωογόνησης των χεριών κάθε ατόμου είναι μοναδικές. Οι μη χειρουργικές τεχνικές μπορούν να προσαρμοστούν για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων προβλημάτων, εξασφαλίζοντας εξατομικευμένα και ικανοποιητικά αποτελέσματα.
 
Οι ιδανικοί υποψήφιοι

Οι μη χειρουργικές επιλογές για την αναζωογόνηση των χεριών είναι ιδανικές για άτομα που:

  • Επιθυμούν να βελτιώσουν την εμφάνιση των γηρασμένων χεριών τους
  • Θέλουν να αποκαταστήσουν τον χαμένο όγκο και να μειώσουν την ορατότητα των φλεβών και των τενόντων
  • Επιθυμούν να ελαχιστοποιήσουν την εμφάνιση των κηλίδων ηλικίας
  • Προτιμούν μη επεμβατικές επιλογές με ελάχιστο χρόνο ανάρρωσης και απουσίας από τις καθημερινές τους δραστηριότητες.

 

Για να ενημερωθείτε περισσότερο σχετικά με τις τεχνικές για την βελτίωση των χειλιών, επικοινωνήστε μαζί μας στο.2310 488719 ή στο [email protected] και κλείστε ραντεβού για μια συμβουλευτική συνεδρία.

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.