Home / Wellness  / Mind  / Είναι μοναχικό το ταξίδι της αυτοβελτίωσης;

Είναι μοναχικό το ταξίδι της αυτοβελτίωσης;

αυτοβελτίωσης
Έχεις ξεκινήσει το ταξίδι σου για την προσωπική σου αυτοβελτίωση, αλλά βλέπεις πώς είσαι μόνη σε αυτό ή, ακόμα, αισθάνεσαι πως υπάρχουν φάσεις που μπορεί να σου καταστρέφει τη ζωή; Να θυμάσαι πως όλα τα μεγάλα βήματα γίνονται έξω από την ζώνη άνεσής μας. Η αλλαγή έρχεται όταν ξεβολευόμαστε.

 

Είναι πολλοί εκείνοι που έρχονται σε μένα και μου εκμυστηρεύονται πως από τη στιγμή πως ξεκίνησαν το ταξίδι για την προσωπική τους ανάπτυξη χώρισαν,.απομακρύνθηκαν από ανθρώπους ή ακόμα παραιτήθηκαν από τη δουλειά τους και άλλαξαν καριέρα. Είναι όμως όλα αυτά αρνητικά; ΟΧΙ φυσικά!  αυτοβελτίωσης 

 

Όταν ξεκινάς το δικό σου προσωπικό μονοπάτι προς την εύρεση της καλύτερης εκδοχής του εαυτού σου,.τότε συνειδητοποιείς πως υπήρχαν πολλές καταστάσεις στη ζωή σου μέσα στις οποίες συμβιβαζόσουν. Τώρα μαθαίνεις να βάζεις τα όριά σου. Ανακαλύπτεις εσένα και αυτό που είναι για σένα. Σταματάς να συμβιβάζεσαι και απλά κάνεις πιο εύκολα το βήμα στο κενό,.που μπορεί να σου έπαιρνε χρόνια για να συνειδητοποιήσεις. Πώς όμως θα γίνει να συμπαρασύρεις και τους ανθρώπους γύρω σου να σε ακολουθήσουν σε αυτό τον μαγικό κόσμο που γνωρίζεις.το ποιος είσαι, τα θέλω, το όραμά σου και τους στόχους σου;

 

 
Αυτό που πρέπει πάντα να θυμάσαι είναι αυτό που προέχει είναι να γίνεις εσύ πρώτα ηγέτης του εαυτού σου!

 

Σε αρχικό στάδιο, η γνώση που αποκτάς για εσένα θα πρέπει να μένει σε εσένα και στον τρόπο.που εσύ βλέπεις και διαχειρίζεσαι τα πράγματα και τις καταστάσεις και σιγά-σιγά ο περίγυρός σου θα έρθει σε εσένα για συμβουλές. Αν βλέπεις πως στο ταξίδι της προσωπικής ανάπτυξης.είσαι μόνος/μόνη και θέλεις να παρακινήσεις και τους άλλους για να μπορείτε να συμπορεύεστε αρμονικά υπάρχουν 3 λύσεις!

Η 1η λύση είναι να κουνάς το δάχτυλο σε όποια δυσκολία αντιμετωπίζει ο άλλος!.Μόνο που κανείς δεν θέλει στην παρέα του έναν εξυπνάκια και το πιο πιθανό είναι να καταλήξεις παρέα με την μοναξιά σου!

Η 2η λύση είναι να απομακρυνθείς που πολλές φορές να σε φέρει σε ακραίες σκέψεις όπως ακόμα και να χωρίσεις λόγω αυτού!

Υπάρχει και η 3η λύση όμως, που είναι και αυτή που δουλεύουμε στο life coaching:.να γίνεις το παράδειγμα που θέλεις να βλέπεις στους άλλους!

 

Μπορεί να είναι κάτι χρονοβόρο που απαιτεί πολύ προσωπική δουλειά, αλλά ο καλύτερος δρόμος είναι να παρακινήσεις τους άλλους και να τους εμπνεύσεις μέσα από τα αποτελέσματα τα οποία φέρνεις!

 

Κανένας δεν θα σε ακούσει αν δεν είναι πραγματικά έτοιμος για αυτό! Γι’ αυτό είναι σημαντικό να θυμάσαι να αντιμετωπίζεις τους άλλους με συμπόνοια και σεβασμό! Όταν καταφέρεις και γίνεις ηγέτης του εαυτού σου και αποκτήσεις αυτοπεποίθηση, ζεις στην αφθονία,.πετυχαίνεις επαγγελματικούς και προσωπικούς στόχους τότε οι άλλοι θα έρθουν σε εσένα. Θα ακούσεις να σου λένε πώς τα κατάφερες; Θέλω κι εγώ να αρχίσω να πετυχαίνω! Και μόνο τότε θα ξέρεις πως είναι η κατάλληλη στιγμή.να αρχίσεις να μοιράζεσαι όλα όσα έχεις μάθει, να τους κάνεις δώρο ένα βιβλίο αυτοβελτίωσης ή ακόμα και να τους κάνεις.συνεδρίες αν έχεις γίνει κι εσύ coach!

 

Να θυμάμαι:

Αφήνω τους άλλους να έρθουν εκείνοι σε εμένα!
Η λύση όταν έρχεται έτοιμη, δεν μπορεί να εκτιμηθεί!

 

 

Τζιλ Δούκα, MBA, MCC

Η Τζιλ Δούκα είναι διαπιστευμένη Master Certified Coach, βαθμίδα που την τοποθετεί ανάμεσα στους 2.000 κορυφαίους coaches παγκοσμίως, ιδρύτρια της Global Academy of Coaching και συγγραφέας 4 bestseller αυτοβελτίωσης τα οποία μπορείς να βρεις εδώ.

Μοναδικό δώρο από την Τζιλ: Κάνε μια δωρεάν συνεδρία life coaching με έναν διαπιστευμένο life coach και δες τη ζωή σου να αλλάζει. Κλείσε τη συνεδρία σου εδώ.

jill@jillandnikolas.com

Η Τζιλ Δούκα είναι Business & leadership coach, διαπιστευμένη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Coaching ως Master Certified Coach (ΜCC) και ανήκει στο 4% των coaches παγκοσμίως. Είναι η μόνη Ελληνίδα επίσημο μέλος του Forbes Coaches Council, διακεκριμένη mentor coach και βραβευμένη business mentor από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα τρία βιβλία της “Αγάπη Τώρα”, “Ευ Ζην Τώρα” και “Ξαφνικά Τώρα” αγκαλιάστηκαν από το αναγνωστικό κοινό και έγιναν γρήγορα παγκόσμια Βest sellers. Είναι ομιλήτρια διεθνούς φήμης και διευθύντρια σπουδών στο www.globalacademyofcoaching.com