Γιατί τα αχλάδια αξίζουν μία θέση στην καθημερινή σου διατροφή;
Πέρα από τη νόστιμη γεύση του, το αχλάδι προσφέρει πολλαπλά οφέλη για την υγεία. Δες γιατί πρέπει να το συμπεριλάβεις στην καθημερινή σου διατροφή!
Τα αχλάδια, εκτός από ένα νόστιμο φθινοπωρινό φρούτο, αποτελεί πλούσια.πηγή νερού, φυτικών ινών, βιταμινών, αλλά και μεταλλικών στοιχείων, ενώ μπορούν να καταναλωθούν τόσο μόνα τους, ως σνακ, όσο και ως βασικό συστατικό σε διάφορες συνταγές, όπως σαλάτες. Ποια είναι, όμως, τα οφέλη τους και γιατί πρέπει να τα συμπεριλάβουμε στην καθημερινότητά μας;
Συμβάλλουν στην υγεία του εντέρου
Τα αχλάδια είναι μία εξαιρετική πηγή διαλυτών και αδιάλυτων ινών, οι οποίες είναι απαραίτητες για την υγεία του πεπτικού μας συστήματος.
Βοηθούν στην πέψη
Παράλληλα, αυτό το φθινοπωρινό φρούτο περιέχει πηκτίνη, η οποία μπορεί να μας ανακουφίσει από τη δυσπεψία.
Έχουν αντιβακτηριακές ιδιότητες
Τα αχλάδια περιέχουν τανίνες και καφεϊκό οξύ, τα οποία προστατεύουν το σώμα μας από μολύνσεις και ασθένειες.
Καταπολεμούν τον διαβήτη
Έρευνες έχουν δείξει ότι οι πολυφαινόλες, που περιέχουν τα αχλάδια δρουν προστατευτικά,.απέναντι στον διαβήτη τύπου 2, βοηθώντας με τη δράση τους στην μείωση του σακχάρου στο αίμα. Η συχνή κατανάλωσή τους βοηθά στη σταθεροποίηση της ινσουλίνης. Μάλιστα, καλό θα ήταν να καταναλώνουμε το αχλάδι ολόκληρο με τη φλούδα του, καθώς οι πολυφαινόλες συγκεντρώνονται κατά κύριο λόγο εκεί.